Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Şener Şen, “Zengin Mutfağı”nı DİSK için oynadı

Şener Şen’in 40 yıl sonra tekrar aynı oyunla tiyatro seyircisiyle buluştuğu “Zengin Mutfağı”, Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) özel gösterimiyle dün akşam DasDas’ta sahnelendi.

Haber: Gökçe Çiçek Kösedağı & Ufuk Çeri

Oyun, Türkiye’nin en büyük işçi hareketlerinden biri olan 15-16 Haziran 1970 eylemlerini ve sonrasında yaşananları, zengin bir aileye ait köşkün mutfağından seyirciye aktarıyor.

Vasıf Öngören’in yazdığı oyun, ilk kez 1978 yılında İstanbul Şehir Tiyatroları’nda sahnelenmiş ve köşkün aşçısı Lütfü Usta’yı yine Şener Şen canlandırmıştı. Şener Şen, oldukça genç bir oyuncu ekibiyle 40 yıl sonra yine köşkün Lütfü Usta’sı oldu. 

Oyun 1978 yılında prova edilirken sisteme ve faşizme yönelik eleştirileri nedeniyle bombalı saldırıya uğramıştı.

Lütfü Usta ve köşkün diğer çalışanlarının o dönemin politik atmosferinden etkilenerek zamanla değişmesi öyküsüne tanık olduğumuz Zengin Mutfağı‘nın dün sürpriz bir izleyicisi daha vardı. Konuklar “Oyun başlamak üzeredir” uyarısının ardından pürdikkat sahneye kilitlenmişken birden açılan salon kapısından içeri alkışlar eşliğinde CHP’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu girdi. Eşi Dilek İmamoğlu ile oyunu izlemeye gelen İmamoğlu’na perde arasında izleyiciler yoğun ilgi gösterdi. 

İzleyiciler, oyun bittikten sonra Şener Şen ve Ekrem İmamoğlu’nu aynı anda ayakta alkışladı.

Ekrem İmamoğlu, Şener Şen’le kuliste kısa bir görüştükten sonra DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu ile birlikte açıklama yaptı. 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.