Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Erdoğan’dan TÜSİAD’a gözdağı: “Türkiye’yi içeriden vuranlara bunun hesabını sormasını bilirim”

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün İstanbul’da iç güvenlik birimleri ile iftar programında bir araya geldi. Erdoğan burada yaptığı konuşmada, sözü Türk Sanayicileri ve İşinsanları Derneği’nin (TÜSİAD) Yüksek İstişare Kurulu’nun (YİK) 15 Mayıs’taki toplantısında YİK Başkanı Tuncay Özilhan’ın yaptığı açıklamalara getirerek şunları söyledi:

“17 yıl önce Türkiye’nin kişi başına millî geliri neydi? Bugün Türkiye’nin kişi başına millî geliri ne? Sen o gün neredeydin ekonomik olarak? Bugün neredesin? O günden bugüne sadece firman ne kadar büyüdü? Arkadaşların ne kadar güçlendi onu hiç masaya yatırmıyoruz. Ben sizin 17 yıl önceki durumunuzu da biliyorum, bugünkü durumunuzu da biliyorum. Yeri gelirse bunları da teşhir ederim. Ama şunu bilin ki Türkiye’yi dışarıdan vuranlar vurmaya çalışıyor, ama içeriden vuranlara bunun hesabını sormasını da bilirim. Zira biz TÜSİAD’ın kasıtlı olarak Türkiye’yi alt sıralarda gösteren istatistiklerin illüzyonuna sığınmak yerine, mesela başlattığımız 2,5 milyonluk istihdam seferberliğine niçin destek vermiyor, bunu da kendilerine hatırlatırım. Size burada iş düşmüyor mu? Dev fabrikalarınız var, holdingsiniz. Ne olur beş tane, 10 tane yanına işsiz insanı alsan? Neyini kaybedersin? Bunları dert edinmiyorsunuz. Onlara da bunu hatırlatıyorum.”

“Daha bir hafta önce ziyaretime geldiniz”

TÜSİAD Yönetim Kurulu 1 Mayıs’ta Ankara’da Erdoğan’n ziyaret etmişti. Konuşmasında bu ziyareti hatırlatan Erdoğan “Sizlerle biz neleri konuştuk. Bir hafta geçmeden yaptıkları açıklamalara bak. Unutmayalım ki bu ülke hepimizin ortak vatanıdır. Bu dolarlar, bu eurolar sizleri kurtarmaz, bu millet sizi kurtarırsa kurtarır, bunu da böyle bilin” dedi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.