Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Uganda’da futbolcu ve taraftarları taşıyan tekne battı: 30 kişi hâlâ kayıp

Uganda’da futbolcuları ve taraftarları taşıyan teknenin pazar günü alabora olması sonucu 30 kişinin öldüğü tahmin ediliyor. Kazanın sebebi olarak ise kötü hava koşulları ve teknenin kapasitesinin üzerinde yolcu alması gösteriliyor.

Yerel futbol takımları arasında gerçekleştirilecek bir maç için Victoria Gölü’nde yola çıkan teknede, 50’den fazla kişi bulunuyordu. Görgü tanıkları, teknedekilerin takımları için tezahürat yaptığı sırada rüzgarın şiddetlendiğini, her ne kadar kaptan sahile geri dönmeye çalışsa da teknenin rüzgara teslim olup alabora olduğunu söyledi.

Yerel yetkililer, 20 kişinin kurtarılıp çevredeki sağlık merkezlerine gönderildiğini belirtti.

Victoria Gölü’ndeki ilk kaza değil

Geçen eylül ayında, göle kıyısı olan bir diğer ülke Tanzanya’dan açılan bir teknenin batması sonucu 200’den fazla kişi hayatını kaybetmiş; geçen kasım ayında meydana gelen başka bir kazada ise en az 30 kişi ölmüştü.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.