Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Meral Akşener: “Samsun’daki devlet töreni değil, iktidar partisinin şovuydu. Şovu da, siyasi kurnazlığı da reddediyoruz”

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin grup toplantısında gündeme ilişkin konuştu. Akşener; CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin 19 Mayıs’ta Samsun’da çektirdiği fotoğrafı eleştirdi.

Akşener’in konuşmasında öne çıkanlar şöyle:

“Devlet töreni değil, iktidar partisinin şovuydu”

“Bu aziz milletin iradesinin önünde hiçbir güç duramaz. Ülkeyi yönetenler bu milletin acılarına çare bulmak zorundalar. Sonra fısıltı gazeteleri dedikodulara başladı. Dediler ki Meral Akşener devlet törenine katılmadı. Evet, katılmadık. Çünkü o bir devlet töreni değil, iktidar partisinin şovuydu. Zübeyde Hanım’ın Peygamber efendimizin adını verdiği Mustafa Kemal Atatürk’ün adını silmeye çalışanların yaptığı tam bir riya idi. 6 Mayıs’ta YSK darbesi ile millet iradesini yok sayanların, sonra hadi Samsun’a gidenlerin inandırıcılığı yoktu. Orada AK Parti Genel Başkanı olarak boy gösterdi. Orada yapılan şovu da, siyasi kurnazlığı da reddediyoruz. Biz Samsun’da siyasi hesapla giden iktidarla değil, yüreği ile giden milletimizle bir arada olacağız dedik.

“Sen buranın ağası değilsin, millet de senin maraban değil”

Janjanlı törenlerde boy göstermesini biliyorlar. Sonra ‘Ben doyurdum’ deyip vatandaşı azarlıyorlar. Sen buranın ağası değilsin. Türk milleti de senin maraban değil. Bunu aklına yaz! Benim milletim senden önce daha toktu. Benim milletimi, semirttiğin 5 müteahhitle karıştırma. Türk milleti damadın eli ile uçurumun eşiğinde. Hukuk guguk oldu. Ekonomimiz harikalar diyarında yaşayan damadın elinde. Türkiye’de sağlık harcamalarının milli gelire oranına baktığımızda hâlâ İran ve Venezüela’nın gerisinde kalıyoruz. Oysa sağlıklı bir işgücünüz yoksa rekabetçi olmazsınız. Sağlık hizmetlerine yatırım yapmak ahlaki ve iktisadi açıdan önemlidir. Yüksek eğitim ve öğretim alanında Türkiye’yi Çin ve Malezya’nın arkasında 48. sırada gösteriyor. Yıllık bazda yüzde 30’u bulan bir gıda enflasyonu var. Çiftçisini korumayan tek bir gelişmiş ülke bulmazsınız.

“6 Mayıs, 28 Şubat’ın kopyasıdır”

İktidar ve küçük ortağı unutturmaya çalışsa da unutmayacağız. 6 Mayıs’ta bir hukuk darbesi yapıldı. Bu, 28 Şubat’ın kopyasıdır. 6 Mayıs’ta milletin iradesi hacklendi. Milletin adamı olarak çıkan zat, millet iradesini murdar etti. Süreci yöneten kişilere baktığımızda cuntaların bile yıkmadığı sandık bunlar tarafından tekmelendi.

23 Haziran’da bir karar vereceğiz. Bu karar, on binlerce kişi çalışmadan maaş alsın mı, almasın mı? Tanımadığınız kişilere sizin kesenizden araba kiralansın mı, kiralanmasın mı? İstanbul’un parası sağlık için mi harcansın yoksa haramzadelerin cebine mi girsin? İstanbul’da bir de Cumhur İttifakı’nın terör örgütü başı ile aşkının yeniden alevlenmesini oylayacak. Gitti bebek katili, geldi İmralı. Oy için yapmadıkları kalmadı. Habur’u, Oslo’yu görmezden geldiler. Bunu şehitlerimizle, gazilerimizle ödedik. Bunu yeniden açmaya utanmıyor musunuz? Gencecik yaşta kocasını kaybeden eşlerden, babasını kaybeden çocuklardan utanın.

“İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nden Okçular Vakfı’na 16,5 trilyon aktarılmış, Malazgirt Meydan Muharebesi’nde bu kadar ok atılmadı”

2019’da eski parayla 9 katrilyon harcayıp 41 yeni hapishane yapacaklarmış, bunu müjdeliyorlar. Sizin vazifeniz ülkeyi açlar ve mahkûmlar ülkesi yapmak değil. Türkiye, hür ve tok insanların ülkesidir. Gitmediğimiz hastaneler, binmediğimiz uçaklar için beşli çeteye ödediğiniz paraları milletin çocuklarına harcayın. Milletimizi açlığa mahkum edenler milletimizin değerlerini kendilerine perde yapıyorlar. Bizim için vakıf işinde milletten alınmaz, millete verilir. Bakan çocukları vakıflar kurup kamunun parasını buralara karıştırıyorlar. Sadece İstanbul’dan bu vakıflara 850 trilyon aktarılmış. Mesela Okçular Vakfı var. Sadece bu vakfa İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nden 16,5 trilyon aktarılmış, Malazgirt Meydan Muharebesi’nde bu kadar ok atılmadı. Sanki S-400 füzesi. Milletin parasını vakıf adı altında hortumlamaktan vazgeçin. Sonra da her şeye zam yağdıracaksınız. Beyler, dini bütün insanlardınız. Ne oldu size? Devleti hortumlayarak vakıfçılık yapılmaz.

“Her şey çok iyi olacak”

Bütün bu iç karartıcı manzara kimseyi üzmesin. 31 Mart sonrası hukuksuzluk yolunun sonuna gelindi. Demokrasi, huzur ve refah kazanacak. Söz veriyoruz, her şey iyi olursa her şey çok güzel olacak. Her şey çok iyi, her şey çok güzel olacak.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.