Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Trump, Demokratlar ile toplantısını üç dakikada bitirdi: “Hakkımdaki soruşturmalara son verilmedikçe, onlarla masaya oturmam, kendileriyle iş yapmam”

ABD Başkanı Donald Trump, hakkındaki soruşturmalara son verilmemesi halinde Demokrat Partili Kongre üyeleri ile hiçbir konuda çalışmama tehdidinde bulundu. Aralarında Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi’nin de olduğu bir grup Demokrat Partili temsilci ile Beyaz Saray’da yapacağı toplantıyı daha başlamadan bitiren Trump, basın mensuplarının karşısına çıkarak aleyhinde yürütülen “düzmece” soruşturmaların son bulmasını istedi, “Hem yasama hem soruşturma aynı anda olmaz” dedi.

Trump’ın altyapı çalışmaları hakkında yapılacak toplantı için salona girdikten sonra, hiç kimsenin elini dahi sıkmadan ve masaya da oturmadan, hakkındaki soruşturmaları sonlandırmadıkları sürece altyapı da dahil hiçbir konuda masaya oturmayacağını söylediği öğrenildi. Trump’ın görüşme için salonda bulunan Nancy Pelosi de dahil önde gelen Demokratlar’ın, bu çıkışıyla ilgili söz söylemesine fırsat da tanımadan, üç dakika içinde odayı terk ettiği kaydedildi. ABD Başkanı, hemen akabinde ise Beyaz Saray Gül Bahçesi’nde basın mensuplarının karşısına çıktı ve Demokratlar’dan şikayetçi oldu.

Hakkında yürütülen soruşturmalar konusunda işbirliği yapmadığı için Pelosi’nin söz konusu toplantı öncesinde kendisini, hakkındaki iddiaları “örtbas etmeye çalışmak”la suçladığını söyleyen Trump, “ABD tarihinin muhtemelen en şeffaf başkanı benim. Ben hiçbir şeyi örtbas etmem” dedi.

Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi ve Demokrat Partili Senatör Chuck Schumer, Beyaz Saray’daki üç dakikalık toplantıdan çıkarken.

Soruşturmalarla ilgili Kongre celplerine uymadığı ve bazı önemli isimlerin ifade vermesine izin vermediği için sert eleştirilerin hedefi olan Trump, “Mahkemeye ve Kongre’ye saygı duyuyorum ama bu yaptıkları taciz. Onlarsız da bir sürü şey yapıyoruz, bırakalım oyunlarını oynasınlar” dedi.

Demokratlar ise asıl Trump’ın bir oyun sahnelediği görüşünde; yani toplantıyı kesip, basın mensuplarına şikayette bulunmayı önceden planladığını söylüyorlar. Kanıt olarak da Gül Bahçesi’nde Trump’ın konuşacağı kürsünün önüne Savcı Robert Mueller’in raporunun ülkeye maliyetini gösteren bir pankart asılı oluşunu gösteriyorlar.

Başkan Trump’ın konuşma yaptığı kürsünün önünde Mueller soruşturmasının kamuya maliyetine ilişkin bir pankart asılıydı.

Nitekim, Demokrat Senatör Chuck Schumer, Trump’ın altyapı projesini yapmamak için bahane aradığını söyledi. “Biz buraya 35 sayfalık bir plan vermeye geldik. Altyapı çalışması yapmayı istiyoruz ama Başkan yapmamak için her bahaneyi kullanıyor. Üç hafta önce buluştuğumuzda da soruşturmalar vardı ama bizimle görüşmüştü” diyen Schumer, “Bu önceden planlanmış bir bahane. Odaya girdiğimizde perdeler kapalıydı, Başkan’ın arkada durabileceği ve bize bu konuşmayı yapabileceği bir alan vardı” açıklamasını yaptı.

Temsilciler Meclisi Başkanı Pelosi ise, “Amerikan halkı için hayati önemde bir konuda görüşecekken” Başkan’ın neden böyle bir çıkış yaptığını anlayamadığını söyledi. Pelosi, “Her hâlükârda ABD Başkanı ve ABD için dua ediyorum” dedi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.