Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

AKP yanlısı “Gönül Mimarları İnisiyatifi”nden Davutoğlu’na: “Kutlu davamızı sırtından hançerlemek isteyenler Diyarbakırımıza gelmesinler”

Diyarbakır’da kendilerine “Gönül Mimarları İnisiyatifi” adını veren ve attığı her adımda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın arkasında olduğunu söyleyen bir grup, pazartesi günü kente gelecek olan Ahmet Davutoğlu’na bir açıklamayla tepki gösterdi. Açıklamada Davutoğlu’na yönelik, “Hiç kimse, fitnenin fitilini, bu şehirden ateşleyebileceğini aklından bile geçirmesin” denildi.

Eski başbakanlardan Ahmet Davutoğlu’nun pazartesi günü Diyarbakır’da katılacağı iftar programı öncesi kendilerine “Gönül Mimarları İnisiyatifi” adını veren gruptan Davutoğlu’na tepki geldi.

Grup, Diyarbakır’da ellerinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a destek dövizleri taşıyarak bir basın açıklaması okudu. Açıklamada, “Zaman, vatan hainlerine, dahili, harici düşmanlara karşı birlik ve beraberlik içinde olma, kutlu davamızın etrafında kenetlenme zamanıdır” denilerek isim vermeden Davutoğlu hedef alındı. Basın açıklamasında Davutoğlu’na yönelik ifadeler şöyle:

“Hiç kimse fitnenin fitilini bu şehirden ateşleyebileceğini aklından bile geçirmesin. Amacı bölücülük olanlar bu şehirden eli boş dönerler! Memleket sevgisinden nasibini almamışlar bu şehre gelmesinler! Kutlu davamızı sırtından hançerlemek isteyenler bu şehre gelmesinler! Bu düşünceleri taşıyıp bu şehre gelenler kendilerine taraftar ve destekçi bulamazlar! Burası Diyarbekir, burası peygamberler ve sahabeler şehri Diyarbakır! Peygamber ve sahabe neslinin oluşturduğu bir toplumdan bölücülere ve bozgunculara destek çıkmaz!”

Basın açıklamasının tam metni:

Grubun yaptığı basın açıklamasından görüntüler.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.