Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Canan Kaftancıoğlu, hakkında açılan davaya tepki gösterdi: “Konuşmayı bile ayıp sayarım”

CHP’nin İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, iktidara yakın basın kuruluşlarında hakkında açılan davayla ilgili yer alan haberlere ilişkin Twitter’dan bir açıklama yaptı:

Sabah gazetesinde yer alan habere göre, Kaftancıoğlu hakkında 11 yıla kadar hapis cezası isteniyor. Sosyal medya paylaşımları sebebiyle hakkında 2018’in Ocak ayında soruşturma başlatılan ve ifade veren Kaftancıoğlu, açıklamasında şunları kaydetti:

“Yazıldığı ve kabul edildiği söylenen iddianameye ilişkin tarafıma resmi bir tebligat ulaşmadan yandaş medya organlarına sızdırılması soruşturmanın gizliliği açısından skandal, ancak ne yazık ki alışılageldik bir durum olmuştur. Soruşturmanın gizliliğinin ihlal edilmesi kadar önemli olan bir diğer husus ise, nasıl ve ne amaçlarla bu ihlale göz yumulduğu ve sızdırmanın zamanlamasıdır. Ancak bilinsin ki tek gündemim İstanbul’un çocukları, gençleri, kadınları, yoksulları kısacası 16 milyon vatandaşı için hiç durmadan, dinlenmeden, yorulmadan çalışmaktır.” 

İddianamede Kaftancıoğlu, ‘Cumhurbaşkanına hakaret’, ‘kamu görevlisine görevinden dolayı hakaret’, ‘Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ni alenen aşağılama’, ‘Halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etmek’ ve ‘terör örgütü propagandası yapmak’ ile suçlanıyor, suç tarihi olarak da 2012-2017 yılları gösteriliyor.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.