Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

YSK iptal gerekçesi saydığı uygulamadan vazgeçmiyor: 23 Haziran’da da kamu görevlisi olmayanlar görevlendirildi

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), 23 Haziran seçimleri için oluşturulan sandık kurullarında da kamu görevlisi olmayan kişileri görevlendirdi. Beykoz’da dört kişi, memur olmamalarına rağmen sandık kurullarına atandı. Olayı fark eden CHP, ilçe seçim kuruluna itirazda bulundu.

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, 31 Mart’taki İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçiminin yenilenmesi kararına gerekçe yapılan uygulamayla ilgili olarak YSK’yı eleştirdi:

“Sandık kurullarını oluşturanlar onlar. Sandık kurullarındakiler memur değil diye seçimi iptal eden onlar. Şimdi 23 Haziran için oluşturulan sandık kurullarına yine memur olmayanları atayanlar yine onlar. Beykoz’da devlet memuru olmayanları sandık kurullarına üye yazdıklarını tespit ettik. Bugün sandık kurullarıyla ilgili itirazlar için son gün. İstanbul’un tüm ilçelerinde incelemelerimizi, araştırmalarımızı yapıyoruz.”

YSK, 31 Mart seçimlerinde memur olmayan 3 bin 500 sandık görevlisi olduğunu belirterek Ekrem İmamoğlu’nun kazandığı seçimleri iptal etmiş, ancak ilçe belediye başkanlığı ile meclis seçimlerini geçerli saymıştı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.