Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

AKP İstanbul İl Yönetim Kurulu üyesi, trol montajı olan İmamoğlu videosu paylaştı

31 Mart 2019 yerel seçimlerinde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen, ancak Yüksek Seçim Kurulu’nun (YSK) 6 Mayıs 2019’daki kararı ile mazbatası elinden alınan Ekrem İmamoğlu, dün gece Habertürk TV’de soruları yanıtladı. İmamoğlu’nun bu programdaki konuşması, “medyaadami” adlı bir Twitter hesabı tarafından, sanki İmamoğlu, PKK ve FETÖ’ye “Gelin Türkiye’yi hep birlikte yönetelim” demişçesine montajlanarak paylaşıldı. Trol olduğu apaçık belli olan “medyaadami”nın videosu AKP İstanbul İl Yönetim Kurulu Üyesi Elif Şahin Keleş tarafından da paylaşılınca büyük tepkiye yol açtı.

AKP İstanbul teşkilatının web sitesinde Elif Şahin Keleş şöyle tanıtılıyor: “1991 yılında Çorum’da doğdu. Ortaöğretimini Muammer Dereli Anadolu Öğretmen Lisesi’nde tamamladı. 2015 yılında Yeditepe Üniversitesi Fransızca Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü’nü tam burslu olarak bitirdi. Sorbonne Üniversitesi’nde Fransızca dil eğitimi aldı. 2012-2016 yılları arasında Fransa, Brüksel, Ermenistan gibi birçok ülkede uluslararası diplomasi programlarına koordinatörlük yaptı. Çeşitli sivil toplum kuruluşlarında gönüllü çalıştı. İstanbul Üniversitesi’nde sosyoloji eğitimine devam etmektedir. İngilizce ve Fransızca bilmektedir. 6 Mayıs 2018’de yapılan İstanbul İl Kongresinde, İl Yönetim Kurulu üyeliğine seçilmiştir.”

Özgeçmişinden de anlaşılacağı üzere, AKP’nin iktidara geldiği 2002 yılında 11 yaşında olan Keleş, AKP ile büyümüş bir neslin üyesi. Elif Şahin Keleş, yetişkinliği boyunca Türkiye’de AKP dışında yönetim görmeyen gençlerden biri.

Keleş, iki yıl kadar önce, cumhurbaşkanlığı referandumu öncesi katıldığı bir programda “Hayır” kampanyasını eleştirirken “Yürütülen propagandanın omurgasının yalan üzerine kurulması çok sıkıntılı” ifadelerini kullanmıştı. Keleş iki yıl sonra ise bu kez açıkça “yalan” olan bir İmamoğlu videosunu paylaşarak dikkati çekti.

Tweete 2 binden fazla cevap alan Keleş, bunların bir bölümünün hakaret içerdiğini belirterek avukatlarının gerekli hukuki süreci başlatacağını yazıyor. Ancak paylaştığı videonun montaj olup olmadığı konusunda bir açıklama yapmıyor, bu yöndeki sorulara cevap vermiyor.

Ekrem İmamoğlu ise videoya ve paylaşanlara yine bir tweet ile karşılık verdi:

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.