Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

HDP’den 23 Haziran çağrısı: “Fark 250 bin olsun, felekleri şaşsın”

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde partisinin grup toplantısında konuştu. Buldan’ın gündeminde 23 Haziran yeniden seçimi, açlık grevleri ile Halfeti’deki işkence iddiaları vardı.

Buldan tekrarlanacak İstanbul seçimi ile ilgili şunları söyledi:

“İstanbul halkına çağrı yapıyorum: YSK’nın 250 sayfalık hukuksuzluğuna karşı gelin 23 Haziran’da öyle güçlü bir cevap verelim ki aradaki fark tam 250 bin olsun! Bunlar başka türlü anlamayacak çünkü! O farkı 250 bin yapalım ki felekleri şaşsın. HDP’nin kazandığı belediyelere yöneltilen hukuk dışı saldırılar karşısında sessiz kalmayın. Unutmayın hukuk dışılığı önce bu bölgede devreye sokuyorlar sonra tüm Türkiye’de uyguluyorlar.”

Buldan, PKK lideri Abdullah Öcalan’ın çağrısıyla sona eren açlık grevlerine de şöyle değindi:

“Bu mücadele, barışa, demokrasiye ve tüm Türkiye halklarına kazandıracaktır. Halklar da şunu iyi bilmelidir, direnmek yaşamaktır, yaşamak da direnmektir. 200 gün boyunca tecrit hukuksuzluğunu tüm dünyaya teşhir eden Leyla Güven başta olmak üzere, açlık grevini gerçekleştiren bütün yoldaşlarımızı sevgiyle kucaklıyoruz. Anneler, sizler beyaz tülbentlerinizle barışın, adaletin bayrağını dalgalandırdınız. Her birinizin önünde saygıyla eğiliyor, o koca yüreklerinizden öpüyorum.”

Buldan, Halfeti’de yaşananları ise “faşist devlet politikasının son örneği” olarak nitelendirdi ve şunları söyledi:

“’İşkenceye sıfır tolerans’ diyen AKP’nin icraatlarıdır bunlar. Buradan hükümeti uyarıyoruz; Halfeti’den elinizi çekin, işkenceciler hakkında derhal gereğini yapın, görevlileri alın. Selahattin Demirtaş’lar, Figen Yüksekdağ’lar, Sebahat Tuncel’ler cezaevindeyken, katillerin dışarıda gezmesi kabul edilemez. Adaleti yok edenler unutmasın, adalet ölürse insanlık da ölür. O adalet herkese lazım olacak Sayın Erdoğan, size de bir gün lazım olacak unutmayın.”

Buldan Gezi eylemlerinin yıl dönümüne de değindi ve “Bugün Gezi Direnişi’nin başladığı gün arkadaşlar. Buradan bütün hayatını kaybedenleri anıyorum ve cezaevindeki Sırrı Süreyya Önder’e de selam gönderiyorum” dedi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.