Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Meral Akşener: “Ülkede bürokrasi vasıfsıza, Hazine damada, tarım küfürbaza teslim edildi. Sonuç ortada”

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener bugün partisinin TBMM’deki haftalık grup toplantısında konuştu.

Gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan Akşener’in konuşmasında öne çıkanlar şöyle:

“Türkiye, bu iktidarı ve ortağını daha fazla kaldıramaz”

“Hafta sonu olağanüstü tüzük kurultayımızı yaptık. Kurultayımızı ülkemiz ve milletimiz için umudu bir kez daha göklere taşıdı. Henüz iki yaşına bile girmeyen partimiz, üstün bir insan kaynağı ve demokrasi kültürüne sahip olduğunu kanıtladı. Tüm delegelerimizi ve partililerimizi saygıyla selamlıyorum.

Türkiye, bu iktidarı ve ortağını daha fazla kaldıramaz. Ülkenin bütün teamülleri paspas edildi. Bürokrasi vasıfsız yandaşların arpalığı haline geldi. Hazine’nin damada, tarımın küfürbaza teslim edildiği ülkede sonuç elbette böyle oldu. Ülke siyasilere bir şans verir, ama tarihin tozlu raflarına da kaldırmayı bilir. İşte o gün bu gündür. Milletimizin hükümete kredisi tükendi. Belediyelerden kaymakamlıklara lüks ve israf yuvası olmuşken milletimizin daha fazla tahammül göstermesini beklemek saflık olur.

“Vatandaşın kendi parasına güveni kalmadı”

Yeni paketin adı İVME. İleri bir endüstrimizin kalmadığının farkında değil. Sekiz tane paket açıklamış, hepsinden sonra işler kötüye gitmiş. OECD ülkeleri arasında en yüksek enflasyon ve faiz oranında ikinci sıradayız. Vatandaşın kendi parasına güveni kalmadı. Kayıtlı işsiz oranı yüzde 43 arttı. Yani yorgan çektikçe çekti, ayaklar açıkta kaldı. Borsada işlem gören şirketlerimiz yüzde 34 değer kaybetti. Damat buna rağmen ‘Tünelin ucundaki ışık göründü’ dedi. Burası çok önemli.

Suriye’den patates, Mısır’dan soğan ithal eden ülkede tünelin ucunda ışık görünmez. Soğan kuyruğuna varlık kuyruğu diyerek milletle alay ettiler, uzaya çıktık diye milleti kandırdılar. Sonra seçim bitti, çadırlar kalktı.

“İstanbul’da YSK eli ile milletin iradesi gasp edildi”

YSK kararı ile 6 Mayıs’ta milletimize darbe yapıldı. YSK eli ile milli irade gasp edildi. Sonra gerekçeli karar diye bir belge açıkladılar. Darbenin gerekçesi olmaz, darbe darbedir. Bir tomar kağıt harcayarak üstünü kapattıkları gerekçe bellidir. Sayın Erdoğan emretti, YSK karar verdi.

Çiftçisinden pazarcısına millete terörist diyor, kaybedince Türkiye ittifakı diyor. (EYT’liler) Hafta sonu İstanbul’da Yenikapı’da buluştular, seslerini duyurmaya çalıştılar, duyan olmadı. Bunların hepsi zengin oldu, milletin çocukları işsiz. Adını soyadını yazamayan ne kadar yandaş yakını varsa ihya ettiler. Garanti verdikleri hazine hepimizin parası. Ülkenin gelecek 25 yılı bu doymak bilmezlere gitti. Vakıflarını ihya ettiler. Vakıfların ismini sayayım mı? Artık her şey gün yüzüne çıkıyor. Belediyeler borcunu açıklıyor. Kişi başına 5 ila 10 bin lira borç bırakmışlar. Bunlar belediyeleri de soymuşlar. Milletin çocuklarına yok çekenler milletin kaynaklarını yağmalıyorlar. Milletimizin hakkından yiyip beş müteahhide veriyorlar, milletin iradesine darbe vuruyorlar.

“Sayın Erdoğan, Saray’dan çıkıp sönen ocakları görün”

Sizi yıllarca sırtında taşıyan millete sırtınızı dönmeyin. Unutmayın ki siz milleti değil, bu cefakâr millet sizi doyuruyor. Milletin dertleriyle ilgilenin. Söyleyecek yeni şeyleriniz yok. Saray’dan bir çıkın; sönen ocakları, dağılan yuvaları, umutsuz gençleri görün. Sonra bir karar verin: Ya damat, ya millet.” 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.