Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Murat Yetkin blogunda yazdı: “AK Parti’nin kara propaganda ekibi fena çuvallıyor”

Gazeteci Murat Yetkin kişisel blogunda “AK Parti’nin kara propaganda ekibi fena çuvallıyor” başlıklı bir yazı yayınladı. Murat Yetkin yazısında “Erdoğan bu kadar yıldır havuzdan medyaya aktarılan paraların artık hiçbir işe yaramadığının farkında. O da şu 23 Haziran’ı bekliyor muhtemelen bu acemi kara propaganda takımından hesap sormak için” dedi. Yetkin şöyle yazdı:

AK Parti’nin kolay parayla şımarmış, güce bağımlı propaganda akıldânelerini en çok öteden beri muhafazakâr, İslamcı damardan gelenlerin eleştirdiğine şaşmamak lazım. Fena çuvallıyorlar.

(…) Kim akıl verdiyse ‘İmamoğlu’na İmamoğlu demeyelim’ taktiği gütmeye başladı AK Parti. Yani İmamoğlu’na İmamoğlu derlerse, hayat pahalılığından, işsizlikten beli bükülmüş dar gelirli muhafazakâr vatandaş güya ‘Aa bak bu da İmammış, bizdenmiş’ diyecek ve AK Parti’ye oy vermekten o nedenle vazgeçecek… Ama CHP adayı derlerse adı öyle anılacak, artık kimse ona İmamoğlu demeyecek. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu bile Trabzonlu hemşerisi İmamoğlu’na “CHP adayı” der oldu. Dedi de ne oldu? AK Partili Mehmet Metiner TV yayınında “Ekrem İmamoğ.. Pardon CHP adayı” deyince büyü bozuldu. 

(…) Görünen o ki, Erdoğan ve AK Parti’nin 23 Haziran seçimleri için yetki verdiği propaganda ekibinin taktikleri geri tepmeye başladı.

Bunda CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun sonunda işin püf noktasını çözmüş olmasının da payı var. Sonunda CHP Erdoğan’la onun zemininde tartışmaya girmek kadar ağır bir hata olmayacağını, Erdoğan’ın siyasi olarak zıtlaşmadan beslendiğini ve ne kadar ağır psikolojik baskı olsa da sinirlerin bozulup karşılık verilmemesi gerektiğini anladı. Bakalım bu asimetrik propaganda mücadelesi nasıl sonuçlanacak.

Yazının tamamını okumak için tıklayınız.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.