Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Gezi tutuklusu Yiğit Aksakoğlu’nun doğum günü Silivri’de kutlandı

Gezi soruşturması kapsamında 17 Kasım 2018’de tutuklanan Yiğit Aksakoğlu’nun doğum günü, ona destek olmak için ailesi ve arkadaşları tarafından Silivri’de kutlandı.

Sivil toplum yöneticisi Yiğit Aksakoğlu, Gezi eylemleri soruşturması kapsamında 17 Kasım 2018’de tutuklandı ve o tarihten beri tecrit altında tutuluyor. Aksakoğlu’nun 43. doğum günü sebebiyle ailesi ve arkadaşları, Aksakoğlu’na destek olmak için Silivri Ceza İnfaz Kurumları Kampüsü’nde buluştu.

Eşi Ünzile Aksakoğlu burada bir açıklama yaptı ve “Yiğit’in doğum gününü burada onunla aramızda duvarlar varken kutlamak beni üzse de sizlerin burada olması, verdiğiniz destek çok önemli. Herkese teşekkür ediyorum. Yaş gününde dileğimiz, Yiğit’in bir an önce özgürlüğüne kavuşması ve bu haksızlığın son bulması” dedi.

Yiğit Aksakoğlu kimdir?

Lisans eğitimini Yıldız Teknik Üniversitesi, İnşaat Mühendisliği Bölümü’nde, yüksek lisans eğitimini London School of Economics’te STK Yönetimi alanında tamamladı. İstanbul Bilgi Üniversitesi, STK Eğitim ve Araştırma Merkezi’nde 2003-2008 yılları arasında çalıştı, STK Eğitim ve Sertifika Programı’nda savunuculuk, örgüt yönetimi ve proje döngüsü yönetimi gibi çeşitli eğitimler verdi.

İstanbul Bilgi Üniversitesi Yayınları’ndan Sivil Toplum Kuruluşları’na yönelik yayımlanan STK Çalışmaları–Eğitim Dizisi’nden çıkan Proje Döngüsü Yönetimi ve Savunuculuk ve Politikaları Etkileme kitaplarına katkıda bulundu. Sosyal Projeler ve STK Yönetimi Yüksek Lisans programında proje döngüsü yönetimi dersleri verdi.

Çocukların daha sağlıklı, güvenli ve destekleyici bir ortamda yetişmelerine katkıda bulunan Hollanda merkezli Bernard van Leer Vakfı’nın Türkiye temsilcisi olarak görev yapıyor, Türkiye’de 0-3 yaş arasındaki erken çocukluk dönemiyle ilgili çalışmalar yürütüyordu.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.