Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Erdoğan açık hava iftarında Üsküdarlılara seslendi: “Sandığa gitmemek, başkalarının o sandıkta ortaya koydukları iradeye teslim olmak demektir”

Haber: Fatima Çelik & Kubilay Barış Çelik

Üsküdar Belediyesi’nin Kadir Gecesi dolayısıyla düzenlediği “Büyük Üsküdar İftarı”, 31 Mayıs Cuma günü Üsküdar-Harem sahil yolunda gerçekleştirildi. Sahil yolu iftar başlamadan saatler önce trafiğe kapatıldı.

Üsküdar-Harem sahil yolunda düzenlenen iftara binlerce vatandaş katıldı.

31 Mart Yerel Seçimlerinde küçük bir farkla Üsküdar’ı yeniden kazanan Belediye Başkanı Hilmi Türkmen’in Twitter hesabında “100,000 kişinin” katılacağını söylediği iftar için sahil yolu boyunca masalar yerleştirilmişti. Üsküdar Meydanı’nın hemen karşısındaki Mihrimah Camii’nin mahyasında “Kimse kimsesiz kalmasın” yazıyordu.

Vatandaşlar, sıkı güvenlik önlemlerinin alındığı iftar alanına girmeden önce yalnızca bir kez üst aramasından geçti. Civar evlerin çatılarında ve pencerelerinde keskin nişancılar, alanda ise Çevik Kuvvet ekipleri ve Özel Harekat polislerinin yoğunluğu dikkat çekiyordu. Adım başı, üzerinde Cumhurbaşkanlığı forsu olan polisler görülüyordu. Platforma giden yolun hemen yanındaki masaların başında da birer polis oturuyordu.

İftara aileleriyle birlikte katılan vatandaşlar, Kız Kulesi manzarası eşliğinde oruçlarını açtı.

İftar vaktinden hemen önce, tam da Kur’an tilaveti başlamışken alana Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yaklaşık 20 araçlık konvoyu geldi. Masalarda oturan vatandaşlar, konvoyu izlemek üzere ayağa kalkarak telefonlarıyla bu anları kaydetti.

Bu esnada masalara yemek servisi yapılıyordu. Yemekte hurma, mercimek çorbası, nohutlu pirinç pilavı, kavurma, ayran, su ve tulumba tatlısı vardı. İftara aileleriyle birlikte katılan vatandaşlar, Kız Kulesi’ne karşı yemek yerken hallerinden gayet memnun görünüyorlardı. Cumhurbaşkanı Erdoğan da iftarını protokol masasında açtı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, iftarını Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen ile birlikte açtı.

Bir imamın kürsüye çıkıp iftar duası yapmasının ardından mikrofon, Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen’e geçti. Türkmen, kısa konuşmasının ardından kürsüye Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı davet etti. Protokol masasında tekerlekli sandalyedeki bir genç kızla ilgilenen Erdoğan, sohbetini bitirerek kürsüye çıktı.

“Sandığa gitmemek, başkalarının o sandıkta ortaya koydukları iradeye teslim olmak demektir”

Erdoğan, konuşmasında, 23 Haziran’da tüm eksikliklerden, kanunsuzluklardan, yolsuzluklardan arındırılmış yeni bir seçimle İstanbul’un büyükşehir belediye başkanına kavuşacağını söyledi. Seçimi kimin kazandığının elbette mühim olduğunu vurgulayan Erdoğan, şöyle devam etti: “Ancak çok daha önemli olan nasıl kazandığıdır. Hukuka ve vicdanlara uygun şekilde yapılan her seçim sonucunun milletimizin de bizim de başımızın üzerinde yeri vardır. Şimdi sizlerden 23 Haziran’da sandığa ve sandık sonuçlarına sıkı bir şekilde sahip çıkmanızı istiyorum. Her ne sebeple olursa olsun sandığa gitmemek, başkalarının o sandıkta ortaya koydukları iradeye teslim olmak demektir. Üsküdarlı hemşehrilerim başta olmak üzere tüm İstanbul halkının kendi iradelerine sahip çıkacaklarına inanıyorum.”

Erdoğan’ın konuşması esnasında iftarını bitirip evine dönmek isteyenler ile onu daha iyi görmek için çabalayan vatandaşlar arasında izdiham yaşandı. Polis, yaşanan izdihamı önlemek için barikatları bir süreliğine açmak zorunda kaldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasında Üsküdarlılara “hemşerilerim” diye seslendi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.