Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Erdoğan, Putin ile telefonda İdlib’i görüştü: “Ateşkes bir an önce sağlanmalı ve siyasi çözüm sürecine odaklanılmalı”

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı’nın Twitter hesabından yapılan açıklamaya göre, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, İdlib konusunda bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Aynı açıklamada Erdoğan “İdlib’de bir an önce ateşkesin sağlanması ve akabinde siyasi çözüm sürecine yeniden odaklanılması gerektiğini” belirtti. Açıklamada ikili ilişkilerin olumlu gündemle ilerlediğinin de altı çizildi.

Yapılan açıklamaya göre, Erdoğan Putin’e Suriye rejiminin İdlib’in güneyinde yaptığı askeri operasyonlarda ağırlıkla sivilleri hedef aldığını söyledi. Erdoğan ayrıca, bölgedeki can kayıplarının önlenmesi ve Türkiye’ye olası göç riskinin bertaraf edilmesi gerektiğini vurguladı.

Erdoğan’ın aynı zamanda, İdlib’de bir an önce ateşkes ilan edilerek, siyasi çözüm sürecine yeniden odaklanılması gerektiğini vurguladığına da yapılan açıklamada yer verildi.

Açıklamada ayrıca, Erdoğan’ın Putin’e yapılacak çalışmaların sonuçlarını
Japonya’daki G-20 zirvesinde değerlendirebileceklerini ilettiği de eklendi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.