Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Aydın Sezer: “500 milyar dış borç ve iki S-400 bataryası ile ABD ve NATO’ya başkaldırmak gurur okşayıcı olsa da, gerçekçi değil”

İdlib’deki son gelişmeler ışığında, ABD ile yaşadığımız S-400/F-35 krizi ve Rusya ile ilişkilerimizi değerlendiren Medya Günlüğü yazarı Aydın Sezer, Türkiye’yi dış politikada krize sürükleyen asıl meselenin Suriye konusunda 2011’den bu yana atılmış olan adımlar olduğuna dikkat çekti. ABD ve Rusya’yı birbirine karşı kullanarak yürüttüğümüz politikaların bizi artık ötelenemez bir seçim yapma noktasına getirdiğini söyleyen Sezer, “500 milyar dış borç ve iki S-400 bataryası ile ABD ve NATO’ya başkaldırmak gurur okşayıcı olsa da, gerçekçi değil” diyor ve Suriye açmazından kurtulmak için ilk adım olarak Beşar Esad rejimiyle ilişki kurmamız gerektiğini vurguluyor.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.