Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Nurcan Baysal serbest bırakıldı

İnsan hakları savunucusu, yazar ve aktivist Nurcan Baysal, sabah saatlerinde “terör örgütü üyeliği” suçlamasıyla gözaltına alınmıştı. Hakkında çıkarılan yakalama kararı sebebiyle Diyarbakır Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’ne götürülen Baysal, ardından Nöbetçi Sulh Ceza Hâkimliği’nde ifade verdi. İfadesinin alınmasının ardından serbest bırakılan Baysal’ın yakalama kararı da kaldırıldı.

bianet’e açıklamalarda bulunan Nurcan Baysal, “Hakikati yazmak ne kadar zormuş, hele de bir kadın olarak. Bundan sonrası ne olacak bilmiyoruz, bayram tatili sonrası avukatım öğrenecek” dedi.

Kendisine yöneltilen soruların 2010-2012 yılları arasında dinleme ve e-posta takipleri üzerinden oluşmuş bir bölümünün Demokratik Toplum Kongresi (DTK), çoğunun ise Diyarbakır Siyasal ve Sosyal Araştırmalar Enstitüsü (DİSA) ile ilgili olduğunu belirten Baysal şöyle konuştu:

“DTK üyesi değilim, DTK’nın kalkınma ve yoksullukla ilgili katıldığım bir toplantısıyla -ki benim alanım bu başlık- ilgili sorular sordular. DİSA’nin anadil başta olmak üzere yürüttüğü, kamuoyunun da bildiği faaliyetlerle ilgili sorular. Soru konusu olan toplantılara herkes katılıyordu, AKP’liler de dahil olmak üzere.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.