Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Gazeteci Pelin Ünker, Don Bolles Madalyası’na layık görüldü

Pelin Ünker, 1976 yılında aracına konulan bombanın patlamasıyla yaşamını yitiren araştırmacı gazeteci Don Bolles anısına verilen Don Bolles Madalyası’nın sahibi oldu.

Uluslararası Araştırmacı Gazeteciler Konsorsiyumu’nun (ICIJ) üyesi Pelin Ünker, Süddeutsche Zeitung gazetesi tarafından elde edilen “Paradise Papers” belgelerini dünya çapında diğer medya kurumları ile eş zamanlı olarak 6 Kasım 2017’de Cumhuriyet gazetesinde yayımladı. Haberin yayımlanmasının ardından Binali Yıldırım ve Berat Albayrak’ın aralarında bulunduğu hükümet yetkililerinin şikâyetiyle linklere erişim engellendi, ceza ve tazminat davaları açıldı. Açılan davalar kapsamında Ünker’e 7 bin TL adli para cezası verildi.

Ünker, Türkiye’de vergi ödememek için yurtdışına para aktaran siyasilerin faaliyetlerini belgelediği Panama ve Paradise Papers yazı dizisi ile Şeffaflık Ödülü’ne, Çağdaş Gazeteciler Derneği İnceleme Araştırma Ödülü’ne ve Uğur Mumcu Araştırmacı Gazetecilik Ödülü’ne de layık görülmüştü.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.