Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Murat Yetkin blogunda sordu: YSK’ya AK Parti itirazı, buzdağının görünen ucu mu?

Gazeteci Murat Yetkin blogunda “1970’lerin CIA patentli kara propaganda yöntemlerini andıran ‘Rum asıllı’ iddialarının hedefinde” olduğunu söylediği Ekrem İmamoğlu’nun, Karadeniz gezisiyle bu kampanyayı tersine çevirdiğini yazdı.

Yetkin’in yazısının ikinci bölümünü, YSK’nın 31 Mart İstanbul seçimini iptal gerekçeleri arasında olan seçim kurulu oluşumunun 23 Haziran’da da devam edeceği yönündeki kararı oluşturuyor. “YSK, 6 Mayıs kararıyla soruşturma geçiren seçim kurulu başkan ve üyeleri aleyhindeki suç duyurusunu 3 Haziran’da geri çekerek, yani ortada bir suç olmadığı inancını beyan ederek, 23 Haziran seçimlerinde de görev yapacaklarını duyurmuştu. AK Parti buna itiraz ediyor; yargıçların nerede görev yapacağına YSK’nın değil, başkanlığını Adalet Bakanı Abdülhamit Gül’ün yaptığı Hâkimler ve Savcılar Kurulunun (HSK) karar vereceğini söylüyor. Zaten Ankara’da Bayram tatilinden hemen sonra HSK’nın ilçe seçim kurulu başkanları hakkında yeni bir soruşturma açabileceği konuşuluyor; Erdoğan’ın sözünü ettiği itirazın devamında bu var” diyerek şu soruyu sordu: “YSK’ya AK Parti itirazı, buzdağının görünen ucu mu?”

Yazının tamamını okumak için tıklayınız.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.