Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Can Yayınları’ndan yeni yayınevi: Tellekt

Can Yayınları bünyesinde Mundi’nin ardından, Tellekt ismiyle yeni bir yayınevi daha yayın hayatına başladı. Tellekt, yayın hayatına sosyal, beşeri ve pozitif bilimlerden kurgu dışı edebiyata kadar birçok kitap kazandırmayı amaçlıyor.

Can Yayınları bu yıl içerisinde Mundi’den farklı olarak Tellekt isimli yeni bir yayınevi kuracağını daha önce kamuoyuna açıklamıştı. Can Yayınları, bünyesindeki Mundi ve Tellekt ile birlikte kurgu dışı edebiyatın yanı sıra sosyal, beşeri ve pozitif bilimlerde de daha çeşitli kitaplar basmayı planlıyor.

Tellekt Yayınevi’nin tanıtımında ortaya çıkışın nedeni şöyle açıklandı: “Can Yayınları’nın bugüne dek düşünce alanında yayımladığı kitaplara sistematik bir soluk getirmek, fizikten felsefeye, genetikten ekolojiye pek çok alanda dünyada süregiden teorik tartışmaların izini süren eleştiren metinlerin yanı sıra, sosyal ve beşeri bilimler alanında aktüel tartışmaları kültür hayatımıza kazandırmak niyetiyle yayın faaliyetimize başladık.”

Tellekt ismini, Bertolt Brecht’in son eseri Turandot ve Aklayıcılar Kongresi‘nde Almanca’da “entellektüel” anlamına gelen Intellektuell kelimesini Tellekt-Uell-In şeklinde dönüştürüp baş harflerini kısaltarak türettiği kelime olan Tui’nin karşıtından alıyor. Yapılan açıklamada, “Sistem bizi Tui’ye dönüştürmeye çalışırken, bizler neoliberalizmin harabelerinde ‘düşünmeyi yeniden öğrenenler’ olarak Tellekt kalmakta ısrar ediyoruz” denildi.

Tellekt bünyesinde okurla buluşan ilk kitap, Lee Mcintyre’ın Hakikat Sonrası kitabı. İkinci kitap ise Peter Szendy’nin Üstdinleme: Casusluğun Estetik Tarihi. Önümüzdeki aylarda ise Kate Raworth, genetik profesörü David Reich, Timothy Morton, Graham Harman ve iktisatçı Wolfgang Streeck’in kitapları yayımlanacak.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.