Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İspanyol raket Rafael Nadal, kendi rekorunu kırarak Roland Garros’ta 12’nci kez şampiyon oldu

Finalde karşılaştığı Dominic Thiem’i 6-3, 5-7, 6-1 ve 6-1’lik setlerle 3-1 mağlup eden İspanyol raket Rafael Nadal, Roland Garros’ta 12’nci ve toplamda 18’inci Grand Slam zaferini elde etti. Nadal böylece, 20 Grand Slam ile bu kulvarda rekoru elinde bulunduran İsviçreli Roger Federer’e bir adım daha yaklaşmış oldu.

“Toprağın kralı” olarak tanınan İspanyol raket Rafael Nadal, pazar günü Paris’teki Roland Garros zaferiyle, sadece bu önemli turnuvayı değil herhangi bir tenis müsabakasını 12 kez kazanan ilk profesyonel tenisçi oldu. Böylece Nadal, ilk kez 2005 yılında 20 yaşında kazandığı turnuvayı, 34 yaşında 12’inci kez kazanmayı başardı.   

Dünya sıralamasında ikinci sırada bulunan Nadal, dördüncü sıradaki rakibi Avusturyalı Dominic Thiem’e karşı mücadeleyi kazandıktan sonra şampiyonluk sevincini “Bu gerçekten inanılmaz. Duygularımı ifade edemem. Benim için bir rüya gibi. Çok, çok özel bir an bu” sözleriyle paylaştı. Nadal kupa töreninde, rakibi Thiem’e yönelik olarak ise şunları söyledi: “En başta söylemek istediğim şey şu. Thiem’i tebrik ederim. O da çok hak ediyor burada kazanmayı. Umarım ileride burada kazanacak fırsatı yakalar. Çok çalışkan bir tenisçi. Dürüst olmam gerekirse bir gün burada birine kaybedeceksem bunun sen olmanı istiyorum.”

Geçen yılın ardından bu yıl Roland Garros’ta ikinci kez finalde Nadal’a kaybeden 25 yaşındaki Thiem ise kupa töreninde şöyle konuştu: “Nadal tebrikler. Kaybettiğim için üzgünüm ama senin gibi bir şampiyona kaybettim. Senin hâlâ oynaman bizler için mutluluk. Yaptığın şey inanılmaz. Bizim sporumuzun bir efsanesisin. Seninle aynı turda olduğum için gurur duyuyorum.”

Toni Nadal: “Bu zaferle birlikte Nadal sezonun geri kalanı için büyük bir enerji enjekte etmiş olacak”

Nadal’ın başarılarının arkasındaki eski koçu ve amcası Toni Nadal, Roland Garros’u 12 kez kazanmanın inanılmaz bir başarı olduğunu söyledi. Toni Nadal “Rafa sezon başlangıcında zor anlar yaşadı. Ancak birkaç hafta önce ona; ‘Roma’yı kazanırsan, Roland Garros’u da kazanırsın’ dedim. Indian Wells’teki sakatlığından dolayı Monte Carlo’ya iyi hazırlık yapamadan geldi. Barselona ve Madrid’de biraz yorgundu. Kendi seviyesinde oynamadı. Ardından Roma’daki Djokovic galibiyeti her şeyin kilit noktasıydı. Bu zaferle birlikte sezonun geri kalanı için kendisine büyük moral enjekte etmiş olacak” diye konuştu.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.