Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Binali Yıldırım İstanbul Havalimanı’nda yolcularla sohbet etti, taksi kullandı

AKP’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım, Taksiciler Kooperatifi binasının açılışı için İstanbul Havalimanı’ndaydı. Yıldırım, seçime dair açıklama yapmazken bir taksinin direksiyonuna geçti, havalimanındaki yolcularla sohbet etti.

Seçime 11 gün kala Binali Yıldırım’ın bugünkü adresi İstanbul Havalimanı’ydı. Açılışının ardından ilk kez gezdiği havalimanında Yıldırım’a, Arnavutköy Belediye Başkanı Ahmet Haşim Baltacı, İstanbul Taksiciler Esnaf Odası Başkanı Eyüp Aksu, İGA İcra Kurulu Başkanı Kadri Samsunlu ve Taksiciler Kooperatifi Başkanı Fahrettin Can eşlik etti.

“Karamsarlık yaşadığım dönemler oldu”

Yıldırım, İstanbul Havalimanı ile ilgili konuşmasına şöyle başladı:

“76 bin dönüm bir arazi üzerinde kurulu bir havaalanında araziyi düzlemek için bir milyar 800 milyon toprak hareketi oldu. Bunun bir hesabını yaparsınız, sıradan bir iş olmadığını görürsünüz. Dünyanın en büyük iş makineleri burada çalıştı. Aynı günde, 25 bin kişinin gece gündüz çalıştığını biliyorum. Peki nasıl yapıldı? Bu daha birinci bölümü. İki pisti var. Terminal binası var. Bu haliyle 90 milyon yolcu kapasitesi var. Bu haliyle bile dünyanın en büyüğü. İki etap daha var. Bunlar da tamamlandığında 200 milyon yolcu kapasitesine ulaşacak. Türkiye’nin gelecek 100 yıllık planına hitap edecek projeyi gerçekleştirdik. Bu projenin ihalesini gerçekleştirdikten 14 gün sona Gezi olayları başladı. Gezi olaylarındaki sloganların başında, ‘Havalimanı istemiyoruz, köprüleri istemiyoruz’ geliyordu. Bunun masum bir şey olduğunu mu düşünüyorsunuz? Biz bir çukuru verdik. Bu çukur ihya edildi. Buradaki göllerin suyu temizlendi. Zemini sağlamlaştırıldı. Dağları düzeltildi.”

Yıldırım, taksicilerin korsan taksilere karşı önlem alınmasına yönelik taleplerini dinledikten sonra taksicilerin de kendilerine çekidüzen vermesi gerektiğini söyleyerek buradaki konuşmasını sonlandırdı.

Binali Yıldırım, duraktaki bir taksinin direksiyonuna geçti.

Yıldırım, daha sonra bir taksinin direksiyonuna geçerek havalimanına gitti. İstanbul Havalimanı’nı ilk kez gezmenin çok özel bir duygu olduğunu söyledi ve şöyle devam etti: “Buranın başlamadan önceki halini biliyorum. Şöyle uzaktan baktım, ‘Burası nasıl dünyanın en büyük havalimanı olacak?’ diye zaman zaman karamsarlık yaşadığım dönemler oldu. Çok büyük zorluklar yaşadık ama hamd olsun bugün ülkemizin yüz akı havalimanına hem de ülkemizin marka şehri İstanbul’da bu havalimanına sahip olmayı Rabbim bizlere nasip eyledi.”

Yıldırım, burada yolcularla uzun uzun sohbet etti, çalışanlarla fotoğraf çektirdi ve yöneticilerle konuştu. Yıldırım, yolcularla sohbet ederken ilginç diyaloglar ortaya çıktı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.