Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Erdoğan: “Ankara’da ve İstanbul’da kaybetmedik, kazandık. Buralarda sadece vizyon ve vitrin noktasında kayba uğradık”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AKP grup toplantısında konuştu. Erdoğan Türkiye ve ABD arasında süregelen S-400/F-35 krizine, 23 Haziran İstanbul seçimine ve gündemdeki diğer konulara ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Erdoğan’ın konuşmasında öne çıkanlar şöyle:

“Ankara’da da, İstanbul’da da biz kaybetmedik. Her iki yerde kazandık”

“Bize verilen destek sonsuz, hesapsız bir kredi değildir. Desteğin karşılığını icraat olarak sunmalıyız. Ankara’da da, İstanbul’da da biz kaybetmedik. Her iki yerde biz kazandık. Bizler buralarda sadece bir vizyon noktasında, vitrin noktasında her iki ilde bir kayba uğradık. Ama ilçeler bazında baktığımızda kahir ekseriyetini aldık mı? Her ikisini aldık. Meclislerde buralarda kahir ekseriyet İstanbul’da, Ankara’da bizde. Bu belediyelerin çalışmasının şekli buralardır. Başkanın buralardaki hareket kabiliyeti meclistir, komisyonlardır. Buralarda gerekli olan desteği sağlayamadığı sürece istediği gibi adım atamaz. Sen doğru bir iş yapmadığın zaman tabii ki seni çalıştırmayacak. İşin aslı bu.”

“Mızrak çuvala sığmamış, maskeli balo sona ermiş, takke düşmüş ve kel görünmüştür”

“Milli irade hırsızlığından halkı aşağılamaya, zorbalık ve hakaretten Türkiye düşmanlarının desteğini aramaya kadar her foya birer birer ortaya dökülmeye başladı. Kırk yıldır bu işlerin içinde birisi olarak, zarfla mazrufun bu derece zıt olduğu pek az siyasi mühendislik projesine rastladığımı özellikle belirtmek istiyorum. Ama işte mızrak çuvala sığmamış, maskeli balo sona ermiş, takke düşmüş ve kel görünmüştür. Amaç, milletin kalbini kazanmak değil de seçime kadar halkı aldatmak olunca sonuç da işte böyle tecelli ediyor.”

“Bunların tek hedefi AK Parti’yi iktidardan indirmek, ama indiremeyecekler”

“Milletimiz destek verdiği sürece son nefesimize kadar bu kutlu mücadeleyi sürdüreceğiz. Ülkemizin son dönemde yaşadığı sıkıntıların hiçbiri tesadüfi değildir. Her şeyi, her yerde konuşma noktasında böyle bir lüksümüz yok. Dar kapsamda konuştuklarımız var, buralarda konuştuklarımız var. Şimdi terör örgütlerinin arkasında neler var? Bunu söylememe gerek yok. Suriye’nin kuzeyinde YPG, PYD, PKK’nın uzantıları değil mi? Bunlara en büyük desteği veren kim? Bizim stratejik ortağımız. On binlerce TIR’larla silah mühimmat gönderdiler mi? Her şeyi gönderdiler. Daha neyi anlatayım. Şimdi bunların tek hedefi nedir biliyor musunuz? Acaba AK Parti’yi iktidardan nasıl indirebiliriz? Ama indiremeyecekler, bunlara güçleri yetmez.”

“Türkiye S-400’leri alacaktır değil, almıştır”

“Türkiye S-400 savunma sistemlerini bakınız alacaktır demiyorum, almıştır. Biz bu işi bitirdik. Önümüzdeki ayda bu sistemin ülkemize teslimi yapılacaktır. Bu sistem taarruz değil savunma sistemidir. Ben ülkemi savunmak için gerekli tedbirleri almayacak mıyım? Böyle bir sistemi Amerika’dan istedik mi, istedik. Verdin mi, vermedin.

Türkiye, F-35 uçaklarının sadece müşterisi değil, üretim ortağıdır. Bugüne dek 1 milyar 250 milyon dolar ödeme yaptık. F-35 projesinden hiçbir akla sığmayan şekilde dışlanmamızı tüm platformda soracağız.”

“Türkiye’yi dünyanın en büyük 10 ekonomisi arasına sokacağız”

“Ekonomimizi güçlendirerek, sınırlarımızın güvenliğini sağlama alarak, yatırımı, ihracatı, istihdamı artırarak hedeflerimize ulaşacağız. Türkiye’yi dünyanın en büyük 10 ekonomisi arasına sokmakta kararlıyız.”

“Yeni Askerlik Kanunu ile yükümlülerin yarıya yakını hemen terhis olacak”

“Ben işin siyasi boyutu itibarıyla bakışı belirtmek istiyorum. Askerlikte devrim niteliğinde reformu hayata geçiriyoruz. Yılların beklentisini biz devreye aldık. Günümüz dünyasında askerlik görevi çok iyi eğitim gerektiren, uzman meslek haline dönüşmüştür. Kısa süreli eğitimle sahaya sürülen askerlerin can güvenliğini sağlamak da zorlaşmaktadır. Türkiye epeyce vakittir planlı bir şekilde profesyonel askerliğe geçişin hazırlıklarını sürdürmektedir. Yeni Askerlik Kanunu ile yükümlülerin yarıya yakını hemen terhis olacak. Aksaklık yaşanmayacak, zafiyet oluşacağı söylentisinin hiçbir temeli yoktur.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.