Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Haaretz: Türkiye’nin S-400 ısrarı İsrail savunma sanayisi için iyi haber

ABD ile Türkiye arasında Ankara’nın Rusya’dan S-400 füze savunma sistemi alması nedeniyle başgösteren krizin nasıl sonuçlanacağını İsrail de yakından takip ediyor; çünkü Türkiye’nin Amerikan F-35 savaş uçağı üretim projesinden çıkarılması halinde, doğacak üretim boşluğunu doldurmaya talip.

F-35 program ortaklarından olan İsrail halihazırda bu uçakların kanatlarını üretiyor. Haaretz gazetesi, tedarikini Türk firmalarının üstlendiği yedek parçaların İsrail şirketleri tarafından üretilebileceğini yazdı.

F-35 pilot

Gazeteye göre, Amerikan ve İsrail savunma bakanlıkları bu amaçla nabız yoklamaya başladı bile. Amos Harel imzalı yazıda, İsrail savunma sanayisi için milyonlarca dolarlık gelir anlamına gelecek böyle bir adımın, İsrail’in satın alacağı F-35 filolarıyla ilgili anlaşmanın İsrail lehine yenilenmesine de olanak tanıyacağı kaydediliyor. Türkiye’nin F-35 programından çıkarılmasının İsrail’de “hayal kırıklığı” yaratmayacağının altını çizen Harel, yine de bu yönde bir beklentiye fazla girilmemesini de salık veriyor. Zira yazara göre, hem Cumhurbaşkanı Erdoğan hem de Başkan Trump “öngörülemez” liderler oldukları için herhangi birinden krizi aşacak beklenmedik bir adım da gelebilir.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.