Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Ekrem İmamoğlu: “Haksızlıkları unutturmak için VIP tuzakları kuruluyor”

CHP’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu, bugün Taksim’de bir otelde basın toplantısı düzenledi. İmamoğlu, toplantıda kentsel gelişim çözümlerini, İstanbul’a dair trafik, yeşil alan ve sosyal konut projelerini anlattı.

Projelerini anlatmaya geçmeden önce 23 Haziran seçiminin normal bir seçim olmadığına değinen İmamoğlu, 31 Mart ve sonrasında yaşananları “hukukun katli” olarak nitelendirdi: “Bize mazbatayı vermeye yanaşmayan bu ülkenin yöneticileri hukuku katletmişlerdir. Kesinlikle pes etmedik, etmiyoruz”.

“Haksızlıkları unutturmak için VIP tuzakları kuruluyor”

Ordu Havalimanı’nda yaşanan gerginliğe de değinen İmamoğlu, “23 Haziran için temel amaçları bu haksızlıkları, ülke tarihindeki en vicdansız adaletsizliği unutturmak ve sanki normal seçime gidiyormuşuz gibi bir algı oluşturmaktır. O yüzden her gün bir başka suni gündem görüyoruz. O yüzden VIP tuzakları kuruluyor. O yüzden her gün bize karşı yeni bir yalan üretiliyor, yeni bir tertip gündeme getiriliyor” dedi.

“Kimse yerinden yurdundan ayrılmayacak”

Kentsel dönüşümün önemine vurgu yapan İmamoğlu, iktidarın bu konuda uygulamalarını şöyle eleştirdi: “15 senedir kentsel dönüşüm İstanbul’un gündeminde. Ortada ne bir model ne başarılı bir uygulama var. Halkın çıkarlarını gözetmeyen bir anlayışla hayata geçirilen, mağduriyetlere yol açan uygulamalara derhal son vereceğiz. İnsanlar yok sayılıyor. Kimseyi bu süreçte yalnız bırakmayacak kentsel dönüşüm projelerinde garantör görevini üstleneceğiz. Kimse yerinden yurdundan ayrılmayacak.”

“Kenti bir bütün olarak ele alıp stratejik planları hep birlikte yapacağız”

İmamoğlu, İstanbul’a dair projelerini ise şu sözlerle anlattı:

“Artık insanlarımızın birçoğu kentsel dönüşümün adını bile duymak istemiyor. Çünkü yapılanlar, vatandaşı dinlemeden yapılıyor. İnsanların yıllardır emek ederek, taş taş üstüne koyarak var ettikleri, komşuluklar edindiği mahallelere göz koyan bir avuç insan için değil. O mahallelerde yaşayanlar, sağlıklı, güvenceli, mutlu bir yaşam sürebilsin diye yol haritamızı acilen hayata geçirmemiz gerekiyor. Buradan söz veriyorum. Vatandaşımızın bu tedirginliğini ortadan kaldıracağız.”

“İstanbul yönünü bilecek, hedeflerine doğru hızla ilerleyecek. Orman alanlarını, tarım alanlarını, su havzalarını, kültürel tarihi mirasını mutlaka ama mutlaka koruyacak. Bunlar artık tartışma konusu bile olmayacak. İmar yolsuzlukları ile hem İBB, hem de bakanlıklar, İstanbul’a ihanet ettiler. Bu ihanetin belgesini sunarak, kente karşı işlenen suçlara engel olacak, bu muhteşem emanete ihaneti durduracağız. Öncelikle halkımızın güvenle yaşayacağı bir şehri, hep birlikte kuracağız.”

“İstanbul bu yaşanabilir çevreye çoktan unuttuğu bir kavramla kavuşacak. Tüm kesimlerle birlikte doğru planlama yaparak geleceği birlikte kuracağız. Bilimsel verilerle, uzmanlarla durum tespiti yapacağız. Herkes taşın altına elini koyacak. Kenti bir bütün olarak ele alıp stratejik planları hep birlikte yapacağız.”

“İstanbul’un toplanma alanları maalesef imara açılmış durumda. Bizim depremde sığınacağımız yerler, bir avuç insana rant kapısı olarak açıldı. Oluşturacağımız yeni yeşil alanlar, olası bir afet anında toplanma alanı olacak. Konuya ilişkin altyapı yatırımlarından kentsel planlara tüm hazırlıklarımızı yapacağız.”

“Sosyal konut projeleri başlayacak. Dar gelirli aileler, işlerine yakın yerlerde, merkezi yerlerde 500-1000 TL arasında kirayla oturabilecek. Burada devreye KİPTAŞ girecek. İlk etapta 15 bin daire sosyal konut projesine alınacak.”

“İstanbul’un ulaşım sorunu her geçen gün kötüye gidiyor. Sorunu doğru tespit ederseniz, bilimsel yaklaşırsanız çözüm de doğru olacaktır. Toplu ulaşımı destekleyecek ve geliştireceğiz. İlk işimiz metrolar. Biz israf etmeyeceğiz, metro yapacağız. 630 kilometre metro hattı, 11 yeni füniküler hat ile bağlayarak, beş yılın sonunda vatandaşlarımızın yüzde 90’ının evinden, işinden, okulundan yürüyerek bir metro durağına erişebileceği bir İstanbul olacak.”

“Her tarafı deniz olan bu kentte deniz ulaşımının payı yüzde 8’lerden yüzde 3’lere düşmüş durumda. Deniz ulaşımını, Marmara Denizi’ne paralel, hızlı araçlar ile destekleyeceğiz. Atıl olan tüm iskelelerle birlikte, yeni iskeleler açacak ve bunları raylı sistemle entegre hale getireceğiz. Füniküler hatlarla İstanbul’un tepelerini deniz iskelelerine indireceğiz.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.