Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Rusya İdlib’de Türk askerlerini yaralayan “militanlara” “Türkiye’nin verdiği koordinatlar” ile hava saldırısı düzenledi

Rusya Savunma Bakanlığı, İdlib’de Türkiye’ye ait gözlem noktasına düzenlenen ve üç Türk askerinin yaralandığı havan topu saldırısının ardından, “Türkiye’nin yardım isteği” üzerine bölgeye hava saldırısı düzenlediğini duyurdu. Bakanlık sözkonusu hava saldırısı ile “El Nusra ve müttefiki militanların” hedeflendiğini ve “Türkiye’nin verdiği koordinatlarla” düzenlendiğini açıkladı. Açıklamaya göre, Rus Hava Kuvvetleri, Türk tarafının verdiği koordinatları kullanarak, dört hava saldırısı düzenledi. Bunun sonucunda, çok sayıda militan ve Türk gözlem noktasına havan topu atmak için kullandıkları mevziler imha edildi.

Açıklamada, Türk gözlem noktasına yapılan saldırının failleri “El Nusra ile müttefik gruplar” olarak niteleniyor. Türkiye ise sözkonusu saldırının Suriye hükümetinin kontrolündeki bölgeden düzenlendiği bildirmişti. Milli Savunma Bakanlığı “Saldırıyla ilgili olarak Rusya nezdinde gerekli girişimlerde bulunulmuştur” açıklaması yaparken, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu Rusya’dan Suriye ordusuna daha fazla baskı yapmasını beklediklerini belirterek, “Saldırılar devam ederse gerekeni yaparız” demişti.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.