Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

BM İnsan Hakları Komiseri Bachelet hem Venezüela Devlet Başkanı Maduro hem de muhalif lider Guaido ile görüşecek

Birleşmiş Milletler (BM) İnsan Hakları Yüksek Komiseri Michelle Bachelet, Venezüela hükümetinin davetlisi olarak 19-21 Haziran tarihleri arasında Caracas’ı ziyaret edecek. Şili’nin eski devlet başkanı olan Bachelet, bu ziyaret sırasında hem Devlet Başkanı Nicolas Maduro ile hem de muhalif lider Juan Guaido ile görüşecek.

Bachelet mart ayında BM İnsan Hakları Konseyi’nde yaptığı konuşmada, Venezüela güvenlik güçlerinin barışçıl protestoları aşırı güç kullanarak bastırmasını kınamış ve Maduro yönetimini insan hakları ihlali ile suçlamıştı.

BM İnsan Hakları Yüksek Komiserliği, Bachelet’in Venezüela’da insan hakları ihlallerine maruz kalan kurbanlar ve yakınlarıyla, sivil toplum ve iş dünyası temsilcileriyle, sendikalarla, dini liderlerle ve akademisyenlerle görüşeceğini duyurdu. Ziyaretin hemen ertesinde, 24 Haziran’da BM İnsan Hakları Konseyi’nin üç hafta süren yıllık toplantıları başlayacak. Bu toplantılarda Batılı ülke yönetimlerinin Maduro hükümetine sert eleştiriler yöneltmesi bekleniyor.

Ocak ayında kendisini Geçici Devlet Başkanı ilan eden Juan Guaido, mayıs ayında kendisine destek verdiğini söylediği askerlerle kamera karşısına geçerek ordudan Maduro yönetimine karşı ayaklanmalarını istemiş ancak çağrısına beklediği karşılığı bulamamıştı. ABD ve çoğu Batılı 50 kadar ülke, Guaido’yu ülkenin meşru lideri olarak tanıyarak Guaido’nun Maduro’yu koltuğundan indirmek için sürdürdüğü girişime destek veriyor.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.