Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Kıbrıs Rum Kesimi: “Fatih sondaj gemisinin mürettebatı hakkında tutuklama emri çıkarıldı”

Kıbrıs Rum Kesimi’nin, ada açıklarında demirlemiş bulunan Türk sondaj gemisi Fatih’in mürettebatı hakkında tutuklama emri çıkardığı ileri sürüldü. Reuters haber ajansına konuşan Güney Kıbrıs Rum Yönetimi Dışişleri Bakanlığı yetkilisi, tutuklama emrinin çıkarıldığını teyit ederek, hakkında tutuklama emir çıkarılanların sayısının çift haneli olduğunu belirtti. Adı açıklanmayan yetkili, tutuklama gerekçesi olarak ise sınır ihlalini gösterdi.

Hafta başında Türkiye Dışişleri Bakanlığı, Rum Kesimi’nin Fatih sondaj gemisi çalışanları ve Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı ile işbirliği yapan yabancı şirketlerin yöneticileri hakkında tutuklama kararı çıkarıldığına dair haberler üzerine, doğrulanması halinde kararın yok hükmünde sayılacağını bildirmişti. Bakanlık sözcüsü Hami Aksoy “Bu cürette bulunduğu takdirde, gereken cevabı vereceğimizden de kimsenin şüphesi bulunmamalıdır” demişti.

Fatih sondaj gemisi ve araştırma gemileri, KKTC’nin ruhsat verdiği alanlarda geçen ay doğalgaz arama çalışmalarına başlamıştı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.