Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Devlet Bahçeli: “Kürt kökenli kardeşlerimin terörle bir alakası yoktur, aramızı açmak için fitne çıkaran ahlaksızlara direneceğiz”

MHP lideri Devlet Bahçeli, İstanbul’a geldi ve Bakırköy’de bir otelde kahvaltıda muhtarlarla buluştu. Bahçeli’nin gündeminde S-400 krizi, 23 Haziran İstanbul seçimi ve bu seçimin sonucunda belirleyici olacağı öngörülen Kürt seçmenler vardı.

“Türkiye S-400’ü alacak, konu kapanmıştır”

S-400 tartışmalarına ilişkin konuşan Devlet Bahçeli, “Türkiye S-400’ü alacak ve konuşlandıracaktır. Bu iş bitmiş, konu kapanmıştır. Gerisini ABD düşünmelidir. F-35’i vermeyiz diyenler, günü geldiğinde bir Türk mucizesiyle inşallah tanışacaklar, milli silah ve uçakların da tamamıyla kendi imkan, akıl, zekâ ve bilgimizle yapıldığını niyazım odur ki, göreceklerdir. Bu kabiliyet bizde vardır.” dedi.

“Dünyanın gizli gündemi, İstanbul’daki seçimin ne olacağı”

Bahçeli’nin gündeminde 23 Haziran İstanbul seçimi vardı. İstanbul’dan bahseden Bahçeli, “Tüm gözler buradadır. Tüm dikkatler buraya çevrilmiştir. İstanbul denildi mi bizim aklımıza ihtişam, muhasım odakların aklına da intikam, bozgun ve çöküş gelir. İstanbul denildi mi milli hafızalarda muzaffer anılar canlanır, buna karşılık haçlı emellerinin uykuları kaçar, zalim ve habis çevrelerin hayalleri kararır. Şu anda dünyanın gizli gündemi İstanbul’daki seçimin akıbetinin ne olacağı, neticesinin nasıl şekilleneceğidir.” diye konuştu.

“Büyükşehir seçiminde Cumhur İttifakı’nın önünün kesilmesi demokrasi açığıdır”

Bahçeli, 31 Mart seçimi sonrasında bulunduğu yeni sistem önerisini de hatırlattı: “Demiştim ki, 30 büyükşehir belediye başkanı seçilsin, seçilenler de alt belediyeleri doğrudan belirlesin, direkt tayin etsin. Kendi içinde son derece tutarlı olan bu teklifimle birlikte, büyükşehir belediye başkanı ve teşkil edilen belediye meclis tablosu arasında bariz bir tutarlılık, denge ve uyum sağlanmış olacaktır. İstanbul’da 25 ilçede Cumhur İttifakı seçimi kazanmış, aday gösterilen değerli arkadaşlarımız belediye başkanı seçilmiştir. 39 ilçenin 25’inde başarılı olan Cumhur İttifakı’nın Büyükşehir Belediye Başkanı seçiminde haksız ve hukuksuz şekilde de olsa önünün kesilmesi tartışmasız demokrasi açığıdır.”

“CHP’nin başkan adayı seçilmiş olsaydı bile, İstanbul’da nasıl çalışacaktı?”

İlçe belediyeleri ve büyükşehir belediye başkanın farklı partilerden olmasının “sorunlara davetiye çıkaracağını” söyleyen Bahçeli, konuşmasına şöyle devam etti: “Yani, Cumhuriyet Halk Partisi’nin Büyükşehir Belediye başkan adayı seçilmiş olsaydı bile, İstanbul’da nasıl çalışacak, İstanbullu kardeşlerimize sükûnet, verimli ve etkin biçimde nasıl hizmet edecekti? İstanbullular belediye meclisindeki tartışmalarla, hatta kavga ve gerilimlerle meşgul edilmeyecek miydi? Çoğunluğun Cumhur İttifakı’nda olduğu bir belediye meclis yapısında kararlar nasıl alınacak, nasıl çıkacaktı?”

“Kürt kökenli kardeşlerimiz bizim canımızdır, ciğerparelerimizdir”

Bahçeli, konuşmasında Kürtlerden de bahsetti: “Huzurlarınızda diyorum ki, Türkiye’yi bölmeye, kardeş kavgası çıkarmaya hiç kimsenin gücü yetmeyecektir. Bekamız muhafaza edilecektir. Türk-Kürt arasına nifak sokmaya çalışanlar bozguna uğratılacaktır. Kürt kökenli kardeşlerimiz bizim canımızdır, ciğerparelerimizdir. Ortak bir maziden, ortak bir geleceğe birlikte uzanacağız. Kürt kökenli kardeşlerimizin terörle en ufak bir ilgisi yoktur. PKK onların hiçbir zaman temsilcisi olmamış, olamayacaktır. Kürt kökenli kardeşlerim şereflidir, bekasına, birliğine ve dirliğine sahip çıkacaklardır. Aramızı açmak için fitne-fesat çıkaran ahlaksızlara el ele direneceğiz, güç birliği yapıp tuzakları başlarına geçireceğiz. Kürt kökenli kardeşlerimin alayını hasretle ve muhabbetle kucaklıyorum. İstanbul’da ve ülkemin diğer illerinde yaşayan kardeşlerime şükranlarımı sunuyorum. MHP’yi Kürt kökenli kardeşlerimizle sorunlu göstermek alçaklıktır, sapıklıktır, cinayettir. Biz, milletimizin her ferdini bir ve eşit gören, gösteren ve buna da sonuna kadar devam edecek olan engin bir fıtrat ve fazilete sahibiz. Ben demiyoruz, herkesi biz görüyoruz. Millet birdir, devlet birdir, bayrak birdir, vatan birdir, devlet birdir, Türkçemiz hepimizin ağzındaki ana sütüdür. İşte bu birlik ve beraberlikle İstanbul’da tarihi bir seçimi yapacağız.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.