Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli: “Yıldırım’ın şirin görünme halini en iyi Kürt seçmenler biliyor. Kürt halkı Kürttür, Kürt kökenli değildir”

Kamera/Kurgu: Elif Özipekçi

HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli bugün İstanbul’da Hasankeyf ile ilgili basın açıklamasına katıldı, Fatih Kadınlar Pazarı’nda esnafla buluştu. Seçimle ilgili açıklamalarda da bulunan Temelli, “Bu bir demokrasi referandumudur, bütün seçmenlerimiz sandığa gitmelidir. 31 Mart’ta bize hakaret edip, saldırıyorlardı. Bugün, Yıldırım’ın şirin görünme halini en iyi Kürt seçmenler biliyor. Kürt halkı Kürttür, Kürt kökenli değildir” dedi.

HDP, İstanbul seçimleri için çalışmalarına hız verdi. Sabah saatlerinde Merter’de tekstil işçilerini ziyaret eden HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli ardından Fatih’e geçti. Burada Hasankeyf için yapılan basın açıklamasına katılan Temelli, seçim için de net konuşarak, Kürtler’in tercihlerini yaptığını, yine sandığa giderek AKP’ye karşı oy kullanacaklarını dile getirdi. Fatih Kadınlar Pazarı’nda esnafı ziyaret eden Temelli’ye ilgi yoğundu ve kalabalık bir topluluk eşlik etti.

Sezai Temelli’ye Fatih’te kalabalık bir grup eşlik etti.

Ziyaret sırasında konuştuğumuz Kürt vatandaşların çoğu net olarak İmamoğlu’na oy vereceklerini dile getirirken, bu kararlarında temel olarak Selahattin Demirtaş’ın mesajlarının etkili olduğu vurgulandı. Bir diğer sorumuz ise Binali Yıldırım’ın “Kürdistan” ifadesi ve Diyarbakır ziyaretinin etkili olup olmadığıydı. Konuştuklarımızın tamamı bu çalışmaların Kürtler’in oyunu almak için sadece seçim dönemlerinde tercih edildiğini, Kürtler’in AKP’ye oy vermeyeceğini ısrarla vurguladı.

Sezai Temelli ziyaretlerinin sonunda ayrıca, İstanbul’da çalışmalarının çok yoğun şekilde ev toplantıları, esnaf, dernek ziyaretleri ve halk buluşmalarıyla devam edeceğini dile getirdi. Temelli, HDP’ye oy vermiş Kürt seçmenin yanı sıra, AKP’ye oy vermiş veya kararsız olan Kürtler’e de ulaşacaklarını belirtti.

Temelli ilk olarak Hasankeyf için yapılan basın açıklamasına katıldı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.