Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Trabzon’un Araklı ilçesinde sel felaketi: 7 ölü, 3 kayıp

Trabzon’nun Araklı ilçesinde dün etkili olan sağanak yağış sonucu, sel ve heyelan meydana geldi. Heyelan yüzünden ilçeden geçen Karadere taştı, bölgedeki HES toprak ve balçıkla doldu.

Trabzon’a giden Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, sel sonucu 7 kişinin hayatını kaybettiğini, 3 kişinin de kayıp olduğunu açıkladı. Selin etkili olduğu Çamlıtepe ve Yeşilyurt mahallelerine ulaşım bu sabah saatlerinde sağlanabildi ve şimdiye kadar 76 vatandaş afet bölgesinden tahliye edildi. 

Kaybolan 3 kişi için sabah erken saatlerde arama çalışması başlatıldı. Trabzon’un yanı sıra, bölge illerden gelen AFAD, AKUT, UMKE ekipleri Araklı ilçesi Çamlıtepe ve Yeşilyurt mahallelerinde Karadere boyunca arama çalışması yürütüyor.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.