Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Murat Yetkin blogunda yazdı: Erdoğan-Bahçeli ittifakı seçim kazanmak için Öcalan’dan mı medet umuyor?

Gazeteci Murat Yetkin seçime günler kala peş peşe yaşanan ilginç gelişmeleri sıraladığı yazısında Öcalan’ın mektubu olayını şöyle anlattı: “20 Haziran sabahı Sabah Ankara Temsilcisi Okan Müderrisoğlu, Demirtaş’ın beyanına karşın Öcalan’ın İmamoğlu’na destek vermediğini yazdı, avukatlarının bunu sakladığını ima etti. Avukatlardan ses çıkmıyordu. CHP adayı İmamoğlu’nun, Çatalca’da İYİ Parti lideri Meral Akşener, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ve Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen ile birlikte miting yapmasından birkaç saat sonra, Tunceli Üniversitesinden Ali Kemal Özcan çıkıp, devletin talebi üzerine Öcalan ile görüştüğünü söyledi. Ayrıca 2 gün önce avukatlara verilen ve İmamoğlu’na destek verilmemesini isteyen mektubu açıkladı.”

Yetkin’in “Seçime iki gün kaldı. Erdoğan’ın şapkasından başka hangi tavşanları çıkartıp İmamoğlu’nun seçilmesini engellemeye çalışacağı merak konusu. Binali Yıldırım ise artık iyice kenara çekilmiş, adeta ‘kazansa da, kaybetse de Erdoğan’ın seçimi’ kabullenişine girmiş görünüyor.
Gelinen nokta, Erdoğan-Bahçeli Cumhur İttifakının, İstanbul seçimini kazanmak için Öcalan’dan mı medet umar hale geldiği sorusunu sorduruyor.
Bu gelişmeleri alt alta sıralayınca insan aklına hâkim olmakta zorlanıyor” diye biten yazısının tamamını okumak için tıklayınız.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.