Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Sandıklar kapandı; İstanbul yeni belediye başkanını bekliyor

Milyonlarca seçmen, iptal edilen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimleri için yeniden sandık başına gitti. Oy verme işlemi sürerken birçok oy pusulasına milletvekilliği seçimi mührü vurulduğu, yine birçoğunun da mühürsüz olduğu ortaya çıktı. Bu konularla ilgili CHP ve AKP’nin başvurusunu görüşen Yüksek Seçim Kurulu (YSK), bu oyların geçerli sayılmasına karar verdi.

CHP adayı Ekrem İmamoğlu oyunu Beylikdüzü’nde kullandı. Seçmenler, İmamoğlu’na büyük ilgi gösterdi. İmamoğlu, çıkışta yaptığı açıklamada, bu seçimin sadece İstanbul Büyükşehir Belediyesi seçimi olmadığını belirtti:

“Aynı zamanda Türkiye’nin demokrasi sürecine dair milletçe yaşatılan bu hukuksuz süreci tamir etme günüdür, tamir etme sandığıdır. O bakımdan hem demokrasimiz, hem İstanbul’umuz, hem de memleketimizin gelecekteki tüm seçimlerinin meşruluğu adına bugün halkımız hak, hukuk ve adalet duygularıyla, vicdanlarıyla en doğru kararı vereceklerdir. Dolayısıyla şehrimize ve ülkemize hayırlı olsun, hayırlara vesile olsun. Günün sonunda her şey çok güzel olacak.”

AKP’nin adayı Binali Yıldırım ise oyunu Tuzla’da kullandı. Yıldırım oyunu kullandıktan sonra yaptığı açıklamada; “Artık konuşma sırası seçmenin, İstanbullu hemşehrilerimizin. Kampanya sırasında kırgınlık olabilir, adaylar arasında olabilir, vatandaşlarımızdan kırgınlıklar olabilir. Bugün artık kırgınlıkları bırakıp, geleceğe odaklanma vakti. Bilerek, bilmeyerek eğer bir İstanbullu kardeşimize, rakiplere bir yanlış yapmışsak, haksızlık yapmışsak helallik istiyorum” dedi.

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan oyunu Üsküdar’da kullandı. Erdoğan, “İstanbul’umuza, İstanbul’umuzun geleceğine tecrübesiyle dinamizmiyle ve Ankara-İstanbul bütünleşmesiyle bir sürecin getirilmesini çok çok faydalı buluyorum” dedi ve seçim sonuçlarını İstanbul’da takip edeceğini belirtti.

Oyunu Beylerbeyi’nde kullanan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ise katılımın yüksek çıkmasını beklediğini söyledi. Akşener, “Keşke 31 Mart’ta yapılan seçimler yenilenmeseydi ama madem yenilendi biz de gelip vatandaşlık görevimizi yerine getirdik. Sabahtan beri aldığımız bilgilere göre çok yüksek oranda katılım olacak” diye konuştu.

Fıtık ameliyatı olmasına rağmen sandığa giden HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan oyunu Bakırköy’de kullandı. Buldan, “Ben bugün bu sandıktan demokrasinin çıkacağına yürekten inanıyorum. Bugün bu sandıklardan barışın, kardeşliğin ve özgürlüğün fışkıracağına yürekten inanıyorum” dedi.

HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli oyunu Yeşilköy’deki Halil Vedat Fıratlı İlkokulu’nda kullandı. Temelli çıkışta şunları söyledi: “Yarın uzun bir yolculuğa çıkıyoruz, herkes heybesini hazırlasın. Heybesine barış, demokrasi, halkların bir arada yaşama iradesini koysun. Ortak vatanda demokratik cumhuriyeti var edene kadar bu yolda yürümeye devam edeceğiz.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.