Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Sezai Temelli: “İstanbul seçim sonuçlarının belirleyeni, HDP’nin yaklaşımı olmuştur”

HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçiminden galip çıkan Ekrem İmamoğlu’nu kutladı. HDP’nin yaklaşımının seçimde belirleyici olduğunu belirten Temelli “Herhangi bir kutuplaşmış siyasete kendisini payanda etmeden bu mücadelesini demokrasi ve barış mücadelesine çevirerek tüm toplumun umudu haline gelmiştir. Bu umudu söndürmemek lazım” dedi.

Temelli’nin seçim değerlendirmelerinden öne çıkanlar şöyle:

  • Bu seçimlere katılan 16 milyon İstanbullu’ya teşekkür ediyorum. HDP seçmenine, Kürt halkına bir kez daha teşekkür ediyorum. Seçim sonuçları henüz kesin olmamakla beraber fark çok ciddi. Seçimin kazananı Sayın Ekrem İmamoğlu’nu da kutluyorum.
  • Türkiye’nin ihtiyaç duyduğu şey uzlaşmacı, müzakereci bir anlayış. Türkiye’nin ihtiyacı olan şeyin demokrasi ittifakı olduğunu defalarca söyledik. Şimdi tüm siyasetin üzerine düşen sorumluluk budur.
  • Gelin bütün partiler hiçbir farklılığı, ayrımcı bir anlayış ile ele almadan bir anayasa sürecini başlatalım. Geride bıraktığımız şu kutuplaşmış siyasetin yarattığı yıkımdan ülkeyi kurtarma zamanı.
  • Türkiye belki dört yıl sonra seçime gidebilir, daha önce de gidebilir. Ama önemli olan seçime nasıl gideceğimizdir. O yüzden de üçüncü yolda demokratik siyasetin tıkanmışlığını aşacak yöntemler için tüm kesimlere çağrımızı yapıyoruz.
  • İstanbul seçim sonuçlarının belirleyeni HDP’nin yaklaşımı olmuştur. Herhangi bir kutuplaşmış siyasete kendisini payanda etmeden bu mücadelesini demokrasi ve barış mücadelesine çevirerek tüm toplumun umudu haline gelmiştir. Bu umudu söndürmemek lazım.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.