Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

CHP lideri Kılıçdaroğlu bütün siyasi partilere çağrı yaptı: “Tek adam sistemini kaldıralım, demokrasiyi yeniden inşa edelim”

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu partisinin TBMM’deki grup toplantısında konuştu. Sözlerine “Güzel bir ülkemiz var. Huzur içinde birlikte yaşamak istiyoruz” diyerek başlayan CHP liderinin konuşmasında öne çıkanlar şöyle:

Gezi dünyanın en demokratik eylemlerinden biriydi. Talimat üzerine polisler saldırdı. FETÖ’cü savcıların hazırladığı iddianamelere takipsizlik verildi ancak sonra ‘kıymetlendirme’ yapılarak yeniden dava açıldı. 601 gündür hapiste olan Osman Kavala iddianamede ‘Soros’tan talimat aldığım söyleniyor, madem öyle Soros neden en azından şüpheli olarak bu davada yer almıyor?’ diye çok haklı bir soru soruyor.”

“Boykota değil sandığa gittik, 800 bin oy farkla hakkımızı aldık”

“31 Mart’ta seçim yaptık ve baharı getirdik. İstanbul’da, Ankara’da, Antalya’da, Adana’da. Sonra İstanbul’u saymadılar. ‘Çaldılar’ dediler, sonra yok biz siyasi anlamda diyoruz dediler. 18 gün belediye başkanlığından sonra mazbatayı geri aldılar.

Bazı siyasi çevreler bize boykot çağrısı yaptılar. Biz sokağa çıksaydık üzerimize polis göndereceklerdi, insanlar ölecekti. Sonra, ‘CHP sokağa çıktı bunlara sebep oldu’ diyeceklerdi. Hayır, biz millete güvendik ve sandığa gittik. 800 bin oy farkla hakkımızı geri aldık.

Seçimde her türlü iftira yapıldı, Pontus’tan tutun, diplomaya kadar. Sayın Erdoğan ‘Sisi’ye mi oy vereceksiniz yoksa bize mi oy vereceksiniz’ dedi. Cumhurbaşkanı tarafsız olmalı, anayasadaki yemin metninde de bu yer alıyor. 82 milyonun adalet duygusuna, demokrasi kültürüne sesleniyorum. Eğer bir kişi tarafsızlığı için namusu ve şerefi üzerine yemin etmişse tarafsız olmalıdır.

Eğer bugün bütün dünya Türkiye’yi konuşuyorsa 16 milyon İstanbullu sayesindedir. Tatile yarıda kesip gelerek oy kullananlar sayesindedir. İstanbul İl Başkanı’na, il ve ilçe teşkilatlarına, Millet İttifakı’na, ittifakta yer almayan Saadet Partili, MHP’li, AK Partili kardeşlerime, HDP’nin başkan ve üyelerine teşekkür ediyorum. Hep beraber bu destanı yazdık.”

“23 Haziran’da dünyaya demokrasi mesajı verdik”

23 Haziran’da seçmen haksızlık karşısında ‘Biz bu haksızlığı gidereceğiz’ dedi. Vatandaş cumhurbaşkanının tarafsız olmasını istiyor. 800 bin kişi bu mesajı verdi. Cumhurbaşkanı taraflı mı tarafsız mı olmalı hakkında referanduma hazırız. Bütün dünyaya şu mesajı verdik, tek adam sistemine rağmen Türkiye’de demokrasi için umut olduğunun mesajını verdik. Kazanan cumhuriyeti demokrasi ile taçlandıran 82 milyondur.

“Halkçı belediyecilik kurallarımıza bütün belediye başkanlarımız uyacak”

“Asıl görevimiz şimdi başlıyor. Belediye başkanlarımıza büyük görev düşüyor. Belediye başkanlarımız yedi kurala uyacak:

1- Yönettiğiniz belde insanlarını yaşamları, kimlikleri itibariyle ayırmayacaksınız

2- Belediye hizmetini yandaşlar içn değil halk için yapacaksınız

3- Yönettiğiniz beldelerde fakir mahallelere pozitif ayrımcılık uygulayacaksınız. Engelliler ve kadınlar için özellikle öncelikle çalışmalar yapacaksınız.

4- Yoksullara yardım yaparken insan onurunu koruyacaksınız

5- Harcadığınız her kuruşun hesabını millete vereceksiniz

6- Belediyede yönetici atamalarında liyakat sistemine uyacaksınız

7- Belediyeyi adaletle yöneteceksiniz.”

“Tek adam rejiminde ekonomi kontrol edilemiyor”

Demokrasinin ekonomi ve üretimi de doğrudan etkilediğini söyleyen Kılıçdaroğlu, Türkiye’nin önünün demokrasi ile açılacağını kaydederek şu çağrıda bulundu:

Ekonomiden Saray, Saray ile iş yapanlar, havuz medyasının etkilenmiyor. Faturayı halkın ödüyor. Son dört ayda 632 bin kişinin icralık oldu. Bunu AK Partililer’in sorgulaması gerekiyor. Tek adam rejiminde ekonomi kontrol edilemiyor. Vatandaş üreten güçlü bir Türkiye, ne ezen ne ezilen, hakça bölüşen bir ülke istiyor. Bütün siyasi partilere çağrımdır, tek adam sistemini kaldıralım, demokrasiyi yeniden inşa edelim.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.