Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Türkiye baskılara boyun eğmek, başkalarından izin almak zorunda değildir, S-400’den geri adım atmayacağız”

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan partisinin TBMM’deki grup toplantısında konuştu. Yenilenen İstanbul seçimleri sonrası ilk kez konuşan Erdoğan, “İstanbul halkının kararının başımızın üstünde yeri var” diyerek Ekrem İmamoğlu’nu bir kez daha tebrik etti. “31 Mart’ta biliyorsunuz sorunlar tespit edilmişti. Bu nedenle YSK seçimlerin yenilenmesine karar vermişti. İstanbul halkının takdiri böyle gerçekleşti. Son seçim kimin kazandığının ötesinde milli iradenin üzerindeki şaibenin kalkması bakımından önemlidir” diyen Erdoğan’ın konuşmasından satırbaşları şöyle: 

“Elbette biz Cumhur İttifakı adayı Binali Bey’in seçimi kazanmasını arzu ettik. Kendisine gayreti ve mücadelesi için buradan teşekkür ediyorum. Binali Bey İstanbul’da bürokrat olarak başladığı milletine hizmet yolculuğunu milletvekili, bakan, başbakan, meclis başkanı olarak bugüne kadar sürdürmüştür. Kendisi bunca yıllık bilgisini, birikimini, tecrübesini, projelerini hayata geçirmek için İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na aday olmuştu ama İstanbul halkının takdiri bu şekilde gerçekleşti. Altını çizerek tekrar ediyorum, bizim için asıl önemli olan milli iradenin en sağlıklı, en güvenli, en şaibesiz şekilde tecelli etmesidir. Son seçim kimin kazandığının ötesinde milli iradenin tecellisiyle ilgili tereddütleri ortadan kaldırmış olması bakımından başlı başına değerlidir, kıymetlidir.”

“Bundan sonra tüm mesaimizi ve gücümüzü önümüzdeki gündeme teksif ederek çalışmalarımıza devam edeceğiz. Bizim siyaset anlayışımızda millete küsmek, millete darılmak, hele hele milleti suçlamak asla ve asla yoktur. Tam tersine gerek 31 Mart’ta gerek 23 Haziran’da milletimize kendimizi niçin anlatamadığımızın muhasebesini yapacağız. Her alanda nerelerde eksiklik, kopukluk, yanlışlık olduğunu tespit ederek bunları gidermenin yollarını arayacağız. Bu değerlendirmenin sonucuna göre de atmamız gereken adımları kararlılıkla hayata geçireceğiz ama dışarıdan birilerinin yaptığı tanımlara göre değil biz tanımlamamızı kendi içimizde hep birlikte yapma kudretine sahibiz. Milletimizin verdiği mesajları görmezden gelerek kulağımızın üzerine yatma lüksüne sahip değiliz. Bu bakımdan hem Cumhur İttifakı’na hem partimize hem de şahsımıza gönül veren tüm kardeşlerimizin müsterih olmasını istiyorum.”

“S-400’den geri adım yok”

“Bir haftalık bir Japonya ve Çin ziyaretimiz var. Türkiye’nin güvenlik ihtiyaçları için çok yönlü arayışlarımıza devam ediyoruz. S-400 savunma sistemini önümüzdeki ay alıyoruz. Doğrudan güvenlik meselesidir, bundan geri adım atmayacağız.

Körfez’deki gerilim sadece bölge değil dünya için de tehdit oluşturmakta. Buna karşı elimizden geleni yapıyoruz. İslam’a, Müslümanlar’a, Türkler’e karşı yapılanlara karşı en gür şekilde sesimizi çıkardık.

“Öcalan’ın açıklamaları örgüt içinde ayrılıkların işareti”

İmralı’daki teröristbaşının son günlerde yaptığı açıklamalar örgüt içinde hem iç politikada hem de bölge politikalarında ciddi görüş ayrılıkları ortaya çıktığının işaretidir.”

Doğu Akdeniz’deki gerilim

Geçmişte bizim sondaj, arama tarama gemilerimiz yoktu, şimdi dört gemimiz var ve bunlarla Doğu Akdeniz’de arama çalışmaları yapıyoruz. Güvenlik birimlerimiz korumasını yapıyor. Yunanistan başbakanı bir şeyler demiş, ne derse desin. Biz işimize bakarız. 

Siyaset yapan bazıları bize ‘Niye bunları yapıyorsunuz?’ diyorlar. Biz Kuzey Kıbrıs’daki soydaşlarımızın haklarını korumak için gereğini yaparız. Burada Fransa’nın söz hakkı yoktur. Üç tane garantör ülke var, onlar konuşabilir.

“Şu ana kadar 330 bin Suriyeli ülkesine döndü”

Kuzey Suriye’de müdahalelerle terör koridoruna izin vermedik. Şimdi istiyoruz ki buraya bir güvenlik koridoru oluşturalım. Buraya gelin buraya yerleşimler oluşturalım. ABD gelsin hava güvenliğini sağlasın, biz TİKA ile yerleşimler için gerekeni yapalım. Merkel ile konuştum, Suud ile konuştum. Konuşuyorlar ama sonuç yok. 

Şimdiye kadar 330 bin kişi geri döndü. Münbiç ve Fırat’ın doğusundaki sorunları da çözdük mü bu rakam milyonu bulacaktır. Milletimiz 31 Mart seçimleri ile Cumhur ittifakına durmak yok, yola devam demiştir.

Siyaset yaptığını sanan birileri bizim eğitimde, sağlıkta, ekonomide attığımız adımlarla bize eleştiri getirmeye çalışıyor. Biz dağları yüzlerce tünelle deldik. Bir teşekkür et. Tamam görevimiz ama siz niye yapamadınız?

Uluslararası yatırımcıların Türkiye’ye ilgisi artıyor”

Ekonomide istikrarı sağlamak için çalışıyoruz, inşallah bunların sinyalleri gelmiştir. Ülkemize karşı olanlar işte bu istikrarı hedef alıyor. Biz de buna karşı tedbirleri alıyoruz.

Haziran ayında birçok alanda rakamlarda olumlu gelişmeyi görüyoruz ve bu durum cari açığın azalmasını sağladı. İstihdamda sıkıntıları geride bırakarak mart ayında artıya geçtik. Uluslararası yatırımcıların ilgisi artıyor.

G-20 ve Çin seyahatinden sonra yeni müjdeleri vereceğiz. Yargı reformunu paylaştık. Yeni askerlik düzenlemesini yasalaştırdık. Savunma Bakanımız dün muhalefet partilerini bilgilendirdi. Artık onların da bunları bilmiyorum deme imkanı yoktur.

Görüldüğü gibi ülkemiz ve milletimiz için çalışmaya devam ediyoruz. Yeniden şu mesajı vermek istiyorum: Bir olacağız, iri olacağız…

“Güneydoğu’da malum parti dışında sadece biz vardık”

“AK Parti’nin 17 yıllık mücadelesinde insanları ayrıştırma, küçümseme, bölgeye, mezhebe göre ayrımcılık yapmak bizim kitabımızda olmamıştır.

Kürtler’e karşı biz neyi getirmedik ki. Şu Güneydoğu’yu bir gezin, 10 yıl önceki durumu neydi, şimdi nasıl bir gidin görün. Oralarda okullar yakılırken, hendekler kazılırken kim kurtardı, biz kurtardık. Oralara yatırımı kim yaptı biz yaptık.

Önümüzdeki dönemde hiç bir ayrımcılık yapmadan hizmet vermeye devam edeceğiz. Bize bir adım yaklaşana koşarak gideceğiz. Medyanın manşetlerine göre değil milletimizin isteklerine göre davranacağız.

Türkiye’nin son 17 yılda yaptığı yatırımları, hizmetleri bir başlangıç kabul ederek çalışacağız. 2053 ve 2071 vizyonlarına göre çalışacağız. Olumlu her girişime destek vereceğiz. Çünkü biz bu millete aşığız.

24 Haziran seçimleri üzerinden bir yıl geçmiş, Türkiye büyük bir reform yapmıştır, elbette tam olarak yerine oturması zaman alacaktır.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.