Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Meral Akşener: “AK Parti için o mahur beste çalıyor, kış geliyor yani winter is coming”

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener partisinin TBMM’deki grup toplantısında konuştu. 23 Haziran’da yenilenen İstanbul seçimlerine değinerek konuşmasına başlayan Akşener, milletin feraset ve olgunlukla 31 Mart’ta yaşananlara razı olmadığını ve iradesine dokundurtmayacağını gösterdiğini belirtti.

“İstanbul’a mitil atacağını söyleyenler mitili İmralı’ya atmışlar” 

İYİ Parti lideri seçim sürecinde “Yapay gündemleri bırakın milletimizin ve ülkemizin gerçek gündemini konuşalım” diyerek iktidarı uyardığını söyledi. “İllet zillet diyerek, evde işyerinde tarladaki gerçeğimizi perdelemek istediler. Peki sonunda ne oldu, 23 Haziran kimin eğri kimin doğru olduğunu gösterdi. Seçime 3 gün kala FETÖ’cüler ‘Millet İttifakı’nın adayına oy vermeyin’ diye açıklama yaptı. İstanbul’a mitil atacağını söyleyenler bir baktık ki mitili İmralı’ya atmışlar. Bir belediye başkanlığı uğruna teröristin ayağına gittiler, ülkenin cumhurbaşkanı televizyonda yarım saat teröristbaşının mektubunu şerh etti. Beka dediler takaya binip İmralı’ya gittiler“ diyen Akşener, “23 Haziran’ın bu aymazlığa karşı ‘Haddinizi bilin!’ diyen bir tokat olduğunu” söyledi.

“Tek adam rejimi bir yıl içinde iflas etti”

İYİ Parti lideri Akşener konuşmasına şöyle devam etti:

“Tek adam rejiminin bir yıl içinde iflas ettiğini gördük. Teröristbaşıyla görüşmeler derhal sonlandırılmalı, yeni bir açılım sürecine kesinlikle teşebbüs edilmemeli. Ekonomiden anlamayan damat, iftiracı içişleri bakanı, millete hakaret eden tarım bakanı hemen görevden alınmalı. Sayıştay raporuyla ortaya çıkan bütün yolsuzluklar için yargı yolu açılmalı. Hukukun üstünlüğü ve kuvvetler ayrılığı yeniden kurulmalı.

Türkiye’nin bir an önce düze çıkması için Sayın Erdoğan’ı partiler arası mutabakata davet ediyoruz. Mevcut anlayışını sürdürürse bir daha seçim kazanamayacağını fark etmiş olmalıdır. Ülkeye verdiği zararın bir kısmını tamir etmesi kendisi için iyi olacaktır. Ya düzelteceksiniz ya da millet sizi tasfiye edecek. Ya kendinizi yenileyeceksiniz ya da yenile yenile gideceksiniz.

Damadın masallarıyla seçime kadar geldiniz, ama artık bıçak kemiğe dayandı… Öyle büyük atıyorsunuz ki neredeyse ‘Anadolu’ya İslamiyeti ben getirdim’ diyeceksiniz. Masallar ve rakamlar karnımızı doyurmuyor Sayın Erdoğan. Damadınızı ayak altından çekin, liyakatli bir ekibi ekonominin başına getirin. Buradan ilan ediyorum, ben bildiğimi okurum diyorsanız, Türk milleti çaresiz değil. Artık yeni bir dönem başladı. AK Parti için o mahur beste çalıyor, kış geliyor yani ‘winter is coming’. Siyasette eski aktörler artık tasfiye oluyor, iyilerin dönemi geliyor”. 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.