Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Trump, faiz oranlarını istediği gibi indirmeyen Fed’i eleştirdi: “İnatçı velet”

ABD Başkanı Donald Trump, ABD Merkez Bankası’nı (Fed) ülkenin ekonomik büyümesine engel olduğu için eleştirdi. Trump, faiz oranlarının düşmesi gerektiğini iddia ediyor ancak Fed bu konuda aldığı kararlarla faiz oranlarını sabit tutuyor. Twitter hesabından yaptığı açıklamada Trump, Fed’i “inatçı bir velet” olarak niteledi.

Trump’ın Twitter hesabından yaptığı açıklamalarla politika yapıcıları (Fed de buna dahil) baskı altına alması ilk değil. Uzmanlarsa, Trump’ın ekonomi politikalarının ve söylemlerinin Fed’i faizleri sabit tutmaya yönlendirdiğini söylüyor. Fed, Trump’ın ticaret politikaları altında faiz oranlarını düşürmenin bir durgunluk yaratacağını düşünüyor.

Trump, Fed ile ilgili attığı tweette “Ne yaptığını bilmeyen bir merkez bankasına rağmen, ABD tarihinin en iyi haziran aylarından birini yaşadık. Fed faiz oranlarını düşürme konusunda tıpkı inatçı bir velet gibi davranıyor” dedi. Trump’a göre, Fed’in mevcut politikaları olmasa, ABD yılda yüzde 4, yüzde 5 büyüme oranlarını yakalar ve ABD borsası da şu an olduğundan binlerce puan yüksek olurdu.

ABD ekonomisi 10 yıldır büyüyor ama sorunlar var

ABD ekonomisi 10 yıldır büyüme halinde ve önümüzdeki ay en uzun büyüme dönemi rekorunu kıracak. Öte yandan, ABD ekonomisi olumsuz sinyaller de veriyor. Bu yılın ikinci çeyreğindeki büyüme, ilk çeyrekteki büyümenin yarısı kadar. Üretim zayıflamaya devam ederken, yatırımlar da düştü. Tüm bunların dışında, Trump kendi ticaret politikaları gereği Çin’den gönderilen ürünlere 300 milyar dolarlık ek gümrük getireceğini açıkladı. Uzmanlara göre bu durum, küresel ekonomi için bir şok dalgası yaratabilir.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.