Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Ayşe Çelik (Ayşe Öğretmen) “terör örgütü propagandası” suçlamasıyla yargılandığı davada beraat etti

Telefonla katıldığı Beyaz Show programındaki sözleri nedeniyle “terör örgütü propagandası” suçlamasıyla yeniden yargılanan öğretmen Ayşe Çelik beraat etti. 

8 Kasım 2016 tarihinde Beyazıt Öztürk’ün sunduğu Beyaz Show isimli programa Diyarbakır’dan telefonla katılan ve aynı ilde öğretmenlik yapan Ayşe Çelik hakkında, bölgede yaşananlara dikkat çekmek için söyledikleri nedeniyle “terör örgütü propagandası” suçlamasıyla dava açılmış ve Çelik bir yıl üç ay hapis cezasına çarptırılmıştı. Anayasa Mahkemesi’nin (AYM) ifade özgürlüğünün ihlal edildiği kararını vermesinin ardından tahliye edilen Çelik hakkında Bakırköy 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yeniden görülen davada mahkeme heyeti beraat kararı verdi. 

Duruşmanın ardından basın açıklaması yapan Ayşe Çelik şunları söyledi: 

“Bugüne kadar bana destek verenlere çok teşekkür ediyorum. Demokratik siyaseti benimseyenlere, kadınlara, çocuklara, öğrencilere, hukukçulara, herkese çok teşekkür ediyorum. Ben kendimi şanslı olarak görüyorum, içeride tutuklu olan 700’ün üzerinde bebek mahkum var ve sayısını bilmediğim annesinden babasından ayrı çocuklar var ne yazık ki. Bebeklerin annelerine kavuştuğunu öğrendiğim an kendimi gerçekten özgür hissedeceğim. Biz kimseden hiçbir şey dilenmedik, direndik. Sözlerimizin her zaman arkasında olduk, sözlerimiz bizim onurumuzdur. Her zaman her yerde yineleyeceğiz; çocuklar ölmesin, anneler ağlamasın, hiçbir çocuğun saçının teline zarar gelmesin.” 

Ne olmuştu?

Öğretmen Ayşe Çelik, Diyarbakır’dan bağlandığı programda, “Burada çocuklar, anneler öldürülüyor, sessiz kalmayın” dediği için hakkında “terör örgütü propagandası yapma” suçlamasıyla dava açılmıştı. Bir yıl üç ay hapis cezasına çarptırılan Ayşe Çelik, kızı Deran ile birlikte 20 Nisan’da Diyarbakır E Tipi Kapalı Cezaevi’ne girmişti. Ancak AYM, ifade özgürlüğü hakkının ihlal edildiğine hükmederek tahliyesine karar vermiş ve Çelik 4 Mayıs’ta tahliye edilmişti.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.