Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Devlet Bahçeli: “Hiç kimse samanlıkta iğne aramasın. Dün ne isek bugün de oyuz”

MHP lideri Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında konuştu. 23 Haziran seçimiyle ilgili açıklamalarda bulunan Bahçeli, “Bizi hedef alarak İmralı canisinin mektubundan medet umduğumuzu düşünmek alçaklıktır, arsızlıktır” dedi ve İYİ Parti lideri Akşener’e yüklendi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında ağırlıklı olarak 23 Haziran’da yapılan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerine değinirken, mitil atma ve Öcalan’ın mektubu konusundaki eleştirilere de cevap verdi. Bahçeli’nin konuşmasında öne çıkanlar şöyle:

“23 Haziran İBB başkanı seçimi süresince neye inanıyorsak, neyi doğu buluyorsak ülkemiz için neyin hayırlı olduğunu düşünüyorsak tavrımızı buna göre belirledik. Hiç kimse samanlıkta iğne aramasın. Hiç kimse çalı dili yoklamasın, keçeyi suya atmasın, orasını burasını oynatmasın. Herkes dilinin ayarına dikkat etsin. Aklına geleni işleyip ağacı taşlamaya kalkmasın. Bir kümeste yemlenip diğer kümese yumurtlayanlarla işimiz olmaz.

Malum isimler mitilimizi duyunca militanlaştıkça militanlaştılar. Zavallılar nereden bilsin mitili, onların tutuşmuş çoktan fitili. İstanbul’a gelmediğimizi uyduranlar, bir gece kalıp döndüğümüzü söyleyenler, ortalıkta yoktunuz diye gerçekleri çarpıtanlar iyi görünümlü kötülerdir. Bunlar ne laftan anlarlar, ne de baktıklarını görürler.” 

“HDP, Kandil’in siyasi aparatıdır”

“Bir bayan gazeteci de terörist başının 18 Haziran 2019’da kaleme aldığı mektuptan önce haberim olduğunu iddia edecek kadar gönlünü alçalmaya teslim etmiştir. HDP Kandil’in siyasi aparatıdır. Ha HDP ha Kandil bunların arasında fark yoktur. CHP’nin İBB başkan adayına destek mesajlarına teröristbaşı tarafından destek görmemiştir. PKK, HDP ve İmralı arasındaki güç savaşı bizi bağlamayacaktır. Ne ibret verici bir gerçektir ki terörist başını mektubuna ne CHP’den ne İP’ten tek bir yanıt gelmemiştir. 

Sözlerimizin sonuna kadar arkasındayız. Bu açıklamamızı çarpıtarak teröristbaşının mektubuna destek verdiğimizi söylemek ayıptır. Terörist başının mektubundan medet umanlar namerttir.

Bahçeli’den Akşener’e: Kimlerle yoldaş oldun?

“Terörist başına milli ve yerli bir özellik addetmek cinayettir. İmralı’nın yolunu gözleyenler bize ne anlatıyorlar! Hainleri dağlarda, kırlarda, çiçek böcek toplayanlar olarak tasvir edenler bize söylemek istiyorlar! Teröristbaşının mektubundan haberimiz olduğunu söyleyenler neredeydi; kalemden mi tutuyorlardı, tepeden mi bakıyorlardı?

İstanbul seçiminde HDP ile yanak yanağa, PKK ile kucak kucağa siyasi propaganda yapanlara hiçbir ses gelmez. Buna karşın MHP bir şey söylemeye görsün, alayı harekete geçer. İşte saptırma böyle bir şeydir. Partimizi küçük ortak diye küçümseyen hanımefendi acaba sen postu nereye serdin, kimlere yoldaş oldun?”

“İBB Başkanı’nın ne yapıp ne yapmadığı belli olacak”

“23 Haziran’da İBB seçimi yapılmış, nihayetinde milli iradenin tercihi belli olmuştur, Türkiye seçim bahsini kapattı. İstanbul ehline emanet edilmemiştir, seçilen İBB Başkanı’nın ne yapıp yapmadığı kısa sürede belli olacaktır, yakından takip edeceğiz.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.