Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Edirne’de jandarmanın dur ihtarına uymayan araç kaza yaptı: 10 ölü, 30 yaralı

Edirne’nin Meriç ilçesine bağlı Artezyen Caddesi’nde, kimliği henüz tespit edilemeyen panelvan sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu göçmen taşıyan araç duvara çarptı. Kazada 10 düzensiz göçmen öldü, 30 kişi yaralandı. 

Kazanın ardından Edirne Valisi Ekrem Canalp olay yerine giderek bilgi aldı. Kaza ile ilgili Edirne Valiliği’nden şu açıklama yapıldı:

“26.06.2019 günü saat 04.45 sıralarında Meriç İlçemiz Büyük Doğanca Mahallesinde durumundan şüphelenilen bir araca Jandarma Komutanlığı ekiplerimizce dur ihtarında bulunulmuştur. Araç ihtara uymayıp hızla kaçmış olup merkezde bulunan ana kavşakta yolunu alamayarak bir dükkâna çarpmıştır. Kazada 10 göçmen vefat etmiş olup, 30 göçmen ise yaralanmıştır. Ölen göçmenlerimize Allah’tan rahmet yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.