Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İddia: Çin’e bağlı hackerlar milyonlarca kişinin verisini çaldı

Çin devleti ile ilişkili olan siber saldırganların belirli kişilere yönelik bilgi toplamak amacıyla en az 10 mobil operatörün sistemine sızarak dünya çapında milyonlarca kullanıcıya ait veriyi çaldığı iddia edildi.

Siber Bülten internet sitesinde yer alan habere göre, İsrailli siber güvenlik şirketi Cybereason bir rapor yayınlayarak, siber operasyonun teknik ayrıntıları ve kapsamı incelenmesi neticesinde saldırganların bir ulus devletin tam desteğiyle hareket ettiği sonucuna vardığını duyurdu.

Rapora göre, 2017’den bu yana aktif olan ve Operation Softcell adı verilen saldırının hedefinde Avrupa, Afrika, Asya ve Ortadoğu’daki mobil operatör şirketleri bulunuyor. Operatörlerin sistemlerine sızan saldırganlar, kullanıcılara ait fatura verisi, arama kayıtları, parolalar, e-posta hesapları, geo-lokasyon bilgisi ve daha fazlasını ele geçirmeye çalıştı.

Haberin tamamını okumak için tıklayınız.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.