Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

“İstanbul’daki seçimlerden sonra açık bir işaret”: CHP’li Selin Sayek Böke, AKPM Sosyalist Grup Başkan Vekili seçildi

CHP İzmir Milletvekili Selin Sayek Böke, Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi’nde (AKPM) Sosyalist Grup’un başkan vekili seçildi. Böke, bu göreve gelen ilk Türk parlamenter oldu.

Sosyalist Grup, AKPM’deki 47 üye ülkenin sosyalist, sosyal demokrat ve yeşil parlamenterlerini bir araya getiriyor. Başkanlığını Alman sosyal demokrat Frank Schwabe’nin yürüttüğü Sosyalist Grup’un Böke’den önceki başkan vekili ise Estonyalı politikacı Marianne Mikko’ydu.

Selin Sayek Böke, AP Sosyalist Grup Başkan Vekili seçilmesini Twitter hesabından duyurdu.

Sosyalist Grup da haberi “Selin Sayek Böke oybirliği ile grubumuzun başkan vekili seçildi” diye duyurarak, seçimin “İstanbul’daki seçimlerden sonra açık bir işaret” olduğuna dikkat çekti.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.