Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Trump: “İran’la savaş çok uzun sürmez”

ABD Başkanı Donald Trump, İran’a askeri karşı güç kullanımına gitmek gerekirse, savaşın uzun sürmeyeceğini ve çatışmanın cephe savaşı şeklinde cereyan etmeyeceğini söyledi. Fox Business Network’e konuşan Trump, “Umarım o noktaya gelinmez ama bir şey olursa çok güçlü konumdayız. Cephe savaşından bahsetmiyorum… Demek istediğim, bir şey olursa, çok uzun sürmez” dedi.

Trump geçen hafta, İran’ın ABD’ye ait insansız savaş uçağını düşürmesine misilleme olarak ülkedeki bazı hedeflere hava saldırısı düzenleme planlarını son anda iptal ettiğini açıklamıştı. ABD Başkanı dün ise İran’ın dini ve siyasi olarak en yetkili ismi Ayetullah Ali Hameney’i yaptırım listesine alan bir kararnameye imza attı.  

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani’nin bu kararı “rezilce ve aptalca” olarak niteleyince de, Trump Twitter hesabından “ABD, İran’ın herhangi bir saldırısına, büyük ve ezici bir güçle yanıt verecektir. Bazı alanlarda bu ezicilik, tamamen yok etme anlamına gelecek” açıklamasını yaptı. İran’ın dini lideri Ali Hamaney ise bugün, “zalimce” olarak nitelediği Amerikan yaptırımları karşısında ülkesinin geri adım atmayacağını söyledi.

Bu arada Tahran, hafta başında duyurduğu üzere 2015’te uluslararası nükleer anlaşma ile belirlenen ve tarafların üzerinde mutabık kaldığı zenginleştirilmiş uranyum üretimi limitini yarın aşmaya hazırlanıyor. İran yönetimi, daha önce anlaşmaya taraf olan Fransa, Almanya, İngiltere, Avrupa Birliği, Rusya ve Çin’den ABD yaptırımlarına karşı bir kalkan oluşturmalarını istemiş, aksi takdirde nükleer anlaşmadaki yükümlülüklerini yerine getirmeyi aşama aşama bırakacağını bildirmişti.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.