Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Endonezya’da muhalefetin itirazı reddedildi: Başkan yine Joko Widodo

Endonezya Yüksek Mahkemesi, 24 Mayıs’ta yapılan başkanlık seçimlerinde oyların yüzde 44’ünü alarak yarışı ikinci sırada tamamlayan Prabowo Subianto‘nun seçim sonuçlarına itirazını reddetti. Böylece, yüzde 55 oy alan ve ılımlı duruşuyla tanınan Joko Widodo seçimlerin resmen galibi oldu.

12 Haziran’da Subianto’nun seçim kampanyası ekibi, seçim süreci boyunca Widodo lehine usulsüzlükler yapıldığı iddiası ile Genel Seçim Komisyonu’na başvurmuş, fakat başvuruları “delil eksikliği” nedeniyle reddedilmişti. Bunun ardından Subianto’nun ekibi, komisyon kararının iptali için diğer partilerin yetkilileri eşliğinde Yüksek Mahkemeye başvurmuştu.

Yüksek Mahkeme verdiği ret kararında, itirazın yasal gereklilikleri karşılamadığını belirtti.

Cakarta’da yoğun güvenlik önlemleri

Endonezya itirazın sonucunu beklerken ülkenin başkenti Cakarta’da, olası karışıklıkları önlemek için 47 bin polis, asker ve şehir yönetiminden yetkili görevlendirildi.

Joko Widodo metal müziğe olan sevgisiyle tanınıyor.

2014 yılındaki başkanlık seçimlerinde de Subianto’yu mağlup eden Widodo, ılımlı duruşuyla tanınıyor. Eski bir asker olan Subianto ise dünya genelinde yükselen aşırı sağın Endonezya’daki temsilcisi olarak gösteriliyor.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.