Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Tunus’ta iki ayrı intihar saldırısı: Bir ölü, çok sayıda yaralı var

Tunus’un başkenti Tunus’ta iki ayrı intihar saldırısı düzenlendi. Saldırıların ilki, Fransa Büyükelçiliği yakınlarındaki bir polis noktasını hedef aldı. Saldırıda bir polis hayatını kaybetti ve en az bir polis, üç sivil yaralandı.

Kısa süre sonra gerçekleşen ikinci saldırı, şehrin al-Qarjani bölgesindeki bir polis merkezini hedef aldı. İçişleri Bakanlığı’na göre bu saldırıda dört kişi yaralandı.

2011’de diktatör Zeynel Abidin bin Ali’nin devrilmesinden beri Tunus, Cezayir sınırındaki militan gruplarla mücadele ediyor. Ayrıca yüksek işsizlik oranları son yıllarda halk arasında huzursuzluğun artmasına neden oluyor.

Geçen ekim ayında bir intihar bombacısının kendisini patlatıp 10’u polis 25 kişiyi yaralamasıyla, 2015’ten beri devam eden sakin dönem sona ermişti. Saldırıyı henüz üstlenen olmadı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.