Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

David Satterfield resmen ABD’nin yeni Ankara Büyükelçisi

ABD Başkanı Donald Trump’ın şubat ayında Ankara Büyükelçiliği için aday gösterdiği David Satterfield, ABD Senatosu’ndan görev onayı aldı. Satterfield’in kısa süre içinde Ankara’daki büyükelçilik görevine başlaması bekleniyor. Haberi ABD’nin Türkiye Büyükelçiliği Twitter’dan “Size harika bir haberimiz var!” diyerek duyurdu.

Satterfield Kongre’deki onay sürecinde Türkiye’nin S-400 satın alarak hatalı tercih yaptığını, göreve atanırsa bu kararı değiştirmek için çalışacağını söylemişti.

2017’den bu yana ABD’nin Yakın Doğu İşlerinden Sorumlu Müşteşar Yardımcısı Vekili olarak görev yapan Satterfield, Türkiye, Rusya ve İran arasındaki Astana sürecine ABD’nin gözlemcisi olarak katıldı.

55 yaşındaki deneyimli diplomat, eski Başkan Barack Obama döneminde ise Sina Yarımadası’nda barışı korumakla yükümlü “Çok Uluslu Güç ve Gözlemciler”in genel direktörü olarak görev yaptı. Satterfield yine Obama döneminde, 2013-2014 yıllarında Mısır’da geçici maslahatgüzar olarak bulundu. George W. Bush döneminin Dışişleri Bakanı Condoleezza Rice’ın da Irak’tan sorumlu kıdemli danışmanı olarak görev yapan Satterfield, Lübnan, Suriye, Tunus, Suudi Arabistan büyükelçiliklerinde de farklı birçok görevde yer aldı. Satterfield 1998-2001 yılları arasında Libya Büyükelçiliği, 2014’te de Dışişleri Bakanlığı’na Libya danışmanlığı yapmıştı.

Trump yönetimi, 2017’de Türkiye Büyükelçisi John Bass’ı Afganistan Büyükelçisi olarak atamış, Bass’tan sonra Türkiye’ye büyükelçi ataması yapılmamıştı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.