Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İBB Genel Sekreteri Hayri Baraçlı ve yardımcıları istifa etti

Ekrem İmamoğlu’nun göreve başladığı ilk günde, İBB Genel Sekreteri Hayri Baraçlı, 7 yardımcısı ve hukuk müşaviri ile birlikte istifa ettiğini duyurdu. Baraçlı, kararı kendi inisiyatifleriyle aldıklarını duyurdu. Baraçlı, seçim sürecinde İmamoğlu ile yaşadığı makam aracı polemiğiyle gündeme gelmişti.

İBB Genel Sekreteri Hayri Baraçlı, istifa açıklamasını Twitter hesabı üzerinden yaptı. Baraçlı yeni yönetimin kendi ekibiyle çalışmasının önünü açmak için kendi istekleriyle istifa ettiklerini duyururken, İstanbul için yeni yönetimle tecrübelerini paylaşabileceklerini söyledi.

Makam aracı polemiği

İBB Genel Sekreteri Hayri Baraçlı, 31 Mart’ın ardından İmamoğlu ile yaşadığı makam aracı polemiğiyle gündeme gelmişti. İmamoğlu, katıldığı bir televizyon programında Baraçlı’nın üç adet makam aracı olduğu söylemiş, Baraçlı ise program sırasında verdiği mesajla yanıt vermişti: “Görevimden dolaylı tahsis edilmiş olan müstakil konut bulunmasına karşın hiç oturmadım. İBB Başkan adayının iddia ettiği gibi üç aracım olmayıp, bulunduğum makama tahsisli bir araç ve şoför bulunmaktadır.”

İmamoğlu da bu yanıt üzerine “24 Haziran’da yüz yüze konuşuruz. Ben hangi makam arabalarının size ait olduğunu gösteririm. Garajlarda hangi araçlar var, kime tahsisli? Bu süreçte iade etmiş olabilirler. O cumartesi makam araçlarını Yenikapı’ya dizdirecektim. Ben bürokrasinin ne olduğunu çok iyi bilirim. Devlet adamlığını çok iyi bilirim. Bir genel sekreter insanları toplayıp, kahvaltı verip insanları kışkırtmaz. Onun için muhatabım değil. 24 Haziran’da Sayın Genel Sekreter, ben size makam arabalarınızı gösteririm. Benim ne demek istediğimi o anlıyor” demişti. 

İBB’de yeni atamalar

Öte yandan, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde bugün yeni atamalar da yapıldı. İBB’den yapılan açıklamaya göre; İstanbul Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Vekilliği’ne Mehmet Çakılcıoğlu getirilirken İBB Başkan Danışmanlığı’na da Yavuz Erkut ve Murat Ongun atandı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.