Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Erdoğan’dan Putin ile görüşme öncesi “S-400’lerin sevkıyatında aksama yok” açıklaması

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan G-20 zirvesi için gittiği Japonya’da Rusya lideri Vladimir Putin ile bir araya geldi. Görüşme öncesinde açıklama yapan Erdoğan, Rusya’dan satın alınan S-400 hava savunma sisteminin teslimatında gecikme olmayacağını söyledi.  

Erdoğan, “Mutabakata vardığımız gibi yol haritasının devamını şu anda izliyoruz. Füzenin ortak üretimi başta olmak üzere teknoloji transferini de içerecek şekilde ilerletilmesi bizim için öncelik taşıyor. Şu anda öyle zannediyorum ki gözler bu işin sevkıyatıyla ilgili süreçte. Mutabakatımızda herhangi bir aksama söz konusu değil” dedi.

Erdoğan ayrıca, Akkuyu Nükleer Santralı’nın ilk ünitesinin 2023’te devreye alınmasının Ankara için önemine vurgu yaptı. Putin ise Rusya-Türkiye arasındaki ticari ilişkilere değinmekle yetindi ve “2018’de ikili ticaret hacmimiz yüzde 15 arttı. 6 milyon turist Türkiye’de 5 milyar dolar harcadı” dedi. 

Erdoğan ve Putin’in beraberlerinde heyetlerle katıldığı toplantıda, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, MİT Başkanı Hakan Fidan ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz da hazır bulundu.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.