Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Jokey Ahmet Çelik, The Last Romance ile beşinci kez üst üste Gazi Koşusu’nu kazandı

Ahmet Çelik

Bugün İstanbul Veliefendi Hipodromu’nda yapılan 93. Gazi Koşusu‘nu Ahmet Çelik’in bindiği, Melis Kurtel Emin’in sahibi olduğu The Last Romance adlı safkan kazandı. İkinci Kuzey Kafkayalı olurken, üçüncülüğü Hürat aldı, Scutleo ise tabelayı tamamladı. Birinci gelen atın sahibi 2 milyon 393 bin lira kazandı. 

Jokey Ahmet Çelik, üst üste beşinci kez Gazi Koşusu’nu kazanarak kendisine ait rekoru daha da kırılması zor hale taşıdı.

Kurtuluş Savaşı yıllarında Ankara’daki at yarışlarını kendi himayesinde yaptıran Mustafa Kemal Atatürk, 1927’de emir vererek Gazi Koşusu’nun düzenlenmesini istedi. Ali Muhiddin Hacıbekir’in sahibi olduğu “Neriman”ın 1927 yılında kazandığı ilk Gazi Koşusu’nu da Atatürk ile İsmet İnönü birlikte izledi.

2015 Gazi Koşusu galibi Renk, jokey Ahmet Çelik
2016 Gazi Koşusu galibi Graystorm, jokeyi Ahmet Çelik
2017 Gazi Koşusu sahibi Piano Sonata, jokeyi Ahmet Çelik
2018 Gazi Koşusu sahibi Hep Beraber, jokeyi Ahmet Çelik

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.